Всеки от нас е наясно с това, че трябва да

...
Всеки от нас е наясно с това, че трябва да
Коментари Харесай

Вредим ли на себе си, ако консумираме повече от 1 яйце на ден

Всеки от нас е наясно с това, че би трябвало да си набира задоволително протеин за мускулен напредък. Знаете също, че яйцата са една от храните, богата на протеини. Това в действителност е една от аргументите тя да бъде неизменима част от хранителния ни режим и менюто, което всекидневно си подготвяме.
Дали обаче потреблението на повече от едно яйце на ден може да се окаже нездравословна за здравето, в този момент ще разберете.
Преди да отговорим на въпроса, държим да изясним, че в яйцата се съдържа и холестерол. Той е част от жълтъка. Ако имате някакви здравословни проблеми, свързани с нараснал холестерол, можете напълно умерено да похапвате само белтъците.
Как можем да направляваме равнищата на холестерол?
 Това са най-големите неточности при приготвянето на яйца Това са най-големите неточности при приготвянето на яйца
Всеки си мисли, че бърканите яйца са фасулска работа. Вероятно бърканите яйца са били първото нещо в кухнята, което множеството от нас са...
Ако желаете тялото ви да действа по естествен метод, би трябвало да му доставяте и холестерол в избрани количества.
Тялото може да си набави холестерол по два метода – от храната, която похапвате или от черния дроб. Консумирайки по-голямо количество храни, богати на холестерол, черният дроб стартира да възпроизвежда по-малки количества и по този метод се получава балансиране.

Сега можем да се върнем към значителния въпрос, а точно какъв брой яйца е целесъобразно да похапваме дневно.
Преди време са били направени редица изследвания, в които се посочвало, че консумация на повече от едно яйце дневно е нездравословна за човешкия организъм.
 Много елементарен трик за инспекция на годността на яйцата (ВИДЕО) Много елементарен трик за инспекция на годността на яйцата (ВИДЕО)
В хладилника на съвсем всяко домакинство има кора с яйца. Понякога забравяме да ревизираме периода им на валидност, макар че яйцата са прочие..
Истината е, че хората, които са с нараснал риск от сърдечни болести и водят вреден метод на живот, най-добре да се придържат към рационална доза, а точно не повече от 7 яйца в седмицата.
Ако обаче спортувате интензивно, не пушите, храните се уравновесено и не сте предразположени към сърдечни болести, разрешено ви е да похапвате и доста по-големи количества. 3- 4 яйца, включващи жълтък и белтък, са една съвършена порция за деня.

Разбира се, постоянно можете да увеличите дозата, само че да премахнете жълтъка и да похапнете единствено белтъците. Така ще си набавите и по-голямо количество протеини.
Хранете се здравословно и рационално и сами ще се уверите какъв брой по-добре ще се чувствате!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР