Всеки обича да се отпусне по Коледа и да си

...
Всеки обича да се отпусне по Коледа и да си
Коментари Харесай

Използвайте тези 6 трика, за да избегнете преяждането по празниците

Всеки обича да се отпусне по Коледа и да си хапне от домашно приготвените вкусотии. Дори и по празниците обаче би трябвало да се храним с мярка. В последна сметка задачата е да прекараме време с околните си и да си починем, а не да не станем от масата дни наред. Чрез тези няколко трика ще можете да избегнете по този начин неприятно преяждане по празниците.

1. Не сядайте на трапезата напълно гладни. Хапнете нещо малко авансово, само че дано да не е мазно или сладко. Най-добре плод или зарзават.



2. Ограничете алкохола. Освен че е извънредно калоричен, той усилва апетита. Една-две чаши са ви задоволителни. Добре е да пропуснете и газираните питиета, заменете ги с вода.



3. Използвайте по-малка паница. Ако пред себе си имаме по-голяма, подсъзнанието ни инстинктивно ни кара да я напълним.






4. Изберете качеството пред количеството. Вземете си единствено от едно нещо, което в действителност обичате, вместо по доста от всичко.



5. Яжте постепенно. Наслаждавайте се на усета. На стомаха му лишава към 15 минути да алармира мозъка, че е цялостен, тъй че не се тъпчете небрежно.



6. Раздвижете се леко след вечеря. Направете си къса разходка из квартала или поиграйте с децата и домашните си любимци.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР