Всеки може да прави палачинки, но не всеки може да

...
Всеки може да прави палачинки, но не всеки може да
Коментари Харесай

Перфектната смес за палачинки се прави така

Всеки може да прави палачинки, само че не всеки може да направи съвършените палачинки. Макар че правенето на палачинки наподобява като нещо, с което и малко дете би се справило, то си има своите тънкости.

За една от изпитаните предписания за палачинки са ви нужни: 3 яйца; 1 ванилия; 2 с.л. олио; 1/2 ч.л. сол; 2 ч.л. захар; 300 мл. вода; 400 мл. мляко; към 600 г брашно

Разбийте яйцата, захарта, солта, олиото и ванилията. След това лека-полека добавяйте водата и млякото, до момента в който не спирате да бъркате. Прибавяйте и по малко брашно (сложете колкото сместа поеме). Целта е да се получи примес с гъстотата на боза. Бъркайте, до момента в който не получите хомогенна примес.

Това е една от класическите предписания за палачинки. Но в случай че желаете да извършите в действителност съвършена примес за палачинки, не е задоволително просто да я следвате. Трябва да се погрижите за още няколко неща:

1. Правете палачинките с качествени артикули. Уверете се, че млякото, яйцата и брашното ви са пресни. За да се получи хубава примес, е желателно и да употребявате одеве отворена ванилия, а не някоя престояла.

2. За да намалите опцията за формиране на бучки в сместа, добавяйте брашното последователно дружно с млякото. За още по-добър резултат авансово пресейте брашното.

 примес за палачинки

3. Оставете тестото да престои 10-15 минути в ледник.

4. Използването на добър тиган е от решаващо значение за съвършените палачинки. Купете си специфичен тиган за палачинки с незалепващо покритие и дебело дъно.

5. Сложете дребна бучка масло в тигана, когато загрее добре. Качеството на маслото също е доста значимо за положителните палачинки. След като сте създали палачинките, можете да ги намажете с масло, до момента в който са още топли. Така ще станат по-меки.

6. Когато видите, че по повърхността на палачинката стартират да се образуват балончета, я обърнете от другата страна, с цел да предотвратите появяването на дупки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР