Всеки може да номинира човек или организация за наградите “Човек

...
Всеки може да номинира човек или организация за наградите “Човек
Коментари Харесай

Под мотото Номинират хората, не БХК се приемат предложения за Човек на 2019 г.

Всеки може да номинира човек или организация за премиите “Човек на годината” за 2019 година до 15 ноември, оповестиха от Български хелзинкски комитет.

“Номинират хората, а не БХК!” е водещото тазгодишно обръщение на акцията, което идва в отговор на зачестилите в последно време клюки по отношение на организацията, че тя избира и номинира отличените за “Човек на годината”, освен това с внушението, че прави това поради тяхна противоправна активност.

“В България се ускорява нападателната реакция срещу бранителите на правата на индивида, демократичната народна власт и върховенството на правото”, изяснява концепцията за акцията Надежда Цекулова, директорка на информационната стратегия на БХК. “Не можем да си затваряме очите за все по-честите нарушавания на правата на индивида, на разделянето сред управляващите, на свободата на словото и правото ни на чиста и здрава околна среда. Опитите да се противодейства на тези процеси обаче се посрещат с гняв, неприязън и клюки против правозащитници и природозащитници. Трябва да използваме всеки мотив да изобличаваме неистините, които се изричат по наш адрес и премията “Човек на годината” е тъкмо такъв”, съобщи още тя.

Реално посредством формата за номиниране www.humanoftheyear.org всеки може да предложи другиго или организация, поради съответни негови или нейни правозащитни действия, дейности или за цялостна работа през миналата година, съдействали за одобряването на човешките права в България.

Допускат се и оферти за номиниране на хора, борещи се за отбрана на други полезности, сравними с правата на индивида, да вземем за пример отбрана правата на животните и запазване на природата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР