Всеки кучешки стопанин иска кучето му да тича радостно и

...
Всеки кучешки стопанин иска кучето му да тича радостно и
Коментари Харесай

Как да повишим имунитета на кучето

Всеки кучешки собственик желае кучето му да тича радостно и крепко към него допустимо по-дълго време. Това може да се случи, само че за тази цел е значимо да се поддържа висок имунитет на домашния любим. Без значение дали желаете да подсилите организма на кучето, тъй като е боледувало или пък желаете да го предпазите от възможни бъдещи заболявания, повишението на имунитета в никакъв случай не е ненужно.

Причини, заради които имунната система на кучето може да отслабне са неприятната му диета, възрастта му, неналичието на сън, някои заболявания като вирусните инфекции да вземем за пример, стресът, приемът на лекарства за лекуване на химиотерапия или стероиди и т.н.

Можете да подсилите имунитета на куче посредством няколко доста лесни, само че за сметка на това извънредно ефикасни способи. Нека ги разгледаме по-подробно.

Как да повишим кучешкия имунитет?

С хранителни добавки за кучета

За здравословна мозъчна функционалност и работата на ставите можете да давате на вашият другар Омега-3 мастни киселини, а за естествено усилване на имунитета на кучето предлагаме приема на пробиотици. Освен това пробиотиците допълват чревната флора с потребни бактерии. Важно е да споменем, че има огромна разлика в кучешките добавки и в тези, предопределени за хората. Не давайте на любимеца си от вашите добавки, тъй като по-скоро ще му създадете здравословни проблеми, вместо да ги избегнете.

С извършения за кучето

 Упражнения за кучета

Упражненията са един от най-благоприятните способи за подсилване на имунната система. По този метод животното няма да образува проблеми с наднорменото тегло, също по този начин ще понижи напрежението му до най-малко.

Правилно хранене на кучето

Следенето и управлението на режимът и храната на кучето е от значително значение за това какъв брой количество витамини и минерали ще приема. Важно е храната да му да бъде най-малко междинен клас, също по този начин да бъде разпределена на порции по отношение на размерът и възрастта му.

Не давайте сурово месо на кучето

При суровите диети съществува риск от заразяване с бактерии както при дребните кученца, по този начин и при възрастните, поради слабият им организъм. Освен това съществува риск от заразяване с тении при консумация на сурово месо.

Хигиена на кучето

 Хигиена на кучето

Имунната система на кучетата работи доста по-добре когато то самото е чисто, както и средата, в която живее. Почиствайте постоянно лапите и козината му, както и играчките, с които играе и леглото, в което спи. Не го къпете прекомерно постоянно, тъй като можете да постигнете противоположният резултат и това да докара до редица следващи проблеми.

Обезпаразитявайте кучето

Честото обезпаразитяване няма да укрепи имунитета на кучето ви, само че сигурно ще го защищити от недоброжелатели, които биха го отслабили. Затова би трябвало да следвате прецизно инструкциите на ветеринаря за нужните ваксини, прегледи и т.н.

С тези елементарни, само че в същото време толкоз значими способи ще подсилите имунната система на вашия домакински любим и ще го отбраните от вероятно заразяване и заболявания. Не подценявайте грижите за вашето куче, с цел да бъде крепко и щастливо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР