Всеки, който се опитва да купи упойващи вещества или търси

...
Всеки, който се опитва да купи упойващи вещества или търси
Коментари Харесай

Ако търсите упойващи вещества през Facebook, мрежата ще ви свързва със спешна линия

Всеки, който се пробва да купи у пойващи субстанции или търси лекуване за пристрастяване посредством Фейсбук, в този момент би трябвало да види информация за нова федерална телефонна линия за спешни обстановки. Фейсбук работи с политически екип по мярката през последните няколко месеца, съгласно управлението на компанията. Следващата седмица Администрацията по храните и медикаментите ще организира среща на високо ниво за упойващи вещества; поканени са Фейсбук, Twitter, Гугъл и други софтуерни компании, с цел да обсъдят по какъв начин да спрат използването на опиати и сдобиването с тях онлайн.
Когато някой се пробва да купи опиати (или да откри лекуване за пристрастяване) посредством търсене във Фейсбук, ще се появи известие в горната част на резултатите, в което се пита дали те биха желали помощ за намиране на лекуване. Ако одобряват, Фейсбук ще ги пренасочи към информация по отношение на националната телефонна линия за помощ за корист с субстанции и за обслужване на психологично здраве. Фейсбук работи с този клон на Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Съединени американски щати дружно с групата Facing Addiction, с цел да сътвори пренасочване.

Подобна мярка ще стигне до Instagram през идващите няколко седмици.

На срещата през идната седмица няколко софтуерни компании ще изяснят какво вършат, с цел да лимитират използването на опиоиди и да търсят нови способи за справяне с тематиката. Изглежда, че новото пренасочване на Фейсбук ще даде доказателства, че тя интензивно работи по въпроса. През последните години Фейсбук започва други от така наречен „социално осъзнати усилия“, в това число принадлежности за попречване на самоубийства, както и възбрана за продажби на лични оръжия и реклами за продукти за оръжие, показвани на лица под 18-годишна възраст.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР