Всеки, който отглежда мушкато, знае че това растение не е

...
Всеки, който отглежда мушкато, знае че това растение не е
Коментари Харесай

1 капка от това в литър вода и МУШКАТОТО не може да се събере в саксията

Всеки, който отглежда мушкато, знае че това растение не е от най-претенциозните и не се изискват кой знае какви грижи за него. То може да се отглежда от семена, само че болшинството избира резниците. Процедурата се прави от началото на февруари доникъде на март месец.

Ако желаете да размножавате мушкатото, най-подходящи са тези резници, чиято дължина е към 7 см, а листата са 3 или 5 на брой.

Добре е да запомните, че растението не обича да му е доста пространно. Най-добре да заложите на по-малка саксия. Така неговите корени ще се вплетат по-бързо в почвата и ще цъфтят доста повече.

Ако изберете голяма саксия, рискувате в никакъв случай да не видите красивите цветове на едно от най-любимите цветя.

В какво е влюбено мушкатото?

Това растение обича най-вече:

• Слънце

Важно е да следи слънчевите лъчи. Те не би трябвало да падат непосредствено върху него, тъй като това може да докара до изсушаване. Мушкатото харесва също леката сянка, само че не прекомерно дебелата.

• Топлината

Растението се радва на топлите дни от годината. Това обаче напълно не значи, че няма да може да преживее есенните студове.

• Оскъдна почва

Ако почвата в саксията е прекалено много, ще наблюдавате само зеленина и никакви цветове.

• Редовно поддържане
 Ако желаете мушкатото да избухне в цвят, подрежете го по този специфичен метод Ако желаете мушкатото да избухне в цвят, подрежете го по този специфичен метод
Ако сте върли последователи на това цвете, то този трик ще ви е доста потребен. Днес ще си приказваме само за мушкатото и характерни...

Едно от най-важните неща, за които би трябвало да се погрижите. Днес ще споделим с вас трик, с помощта на който ще съумеете да задоволите потребностите на красивото мушкато и освен това, без да се постанова да посещавате земеделски магазини и да купувате всевъзможни торове.

Как да приготвите йодна вода?

В един литър вода прибавете капка йод и сте подготвени. Поливайте с 50 мл от тази течност, като е добре да я разливате по стените на саксията, а не непосредствено върху корените.

Много скоро цветовете на мушкатото няма да могат да се събират в саксията. То ще краси дома ви и ще изпълва сърцата ви с топлота и нежно благоухание.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР