Всеки, който кара автомобил с високи емисии на въглероден двуокис

...
Всеки, който кара автомобил с високи емисии на въглероден двуокис
Коментари Харесай

В услуга на Volvo: Швеция въвежда такси за бензинови и дизелови коли

Всеки, който кара автомобил с високи излъчвания на въглероден двуокис в Швеция, ще заплаща повече в бъдеще. Тази система ще облагодетелства най-вече електрическите коли, само че също и plug-in хибридите. По този метод страната в действителност пази личния си авто производител.

Швеция възнамерява доста да понижи отделянето на въглероден двуокис от транспортни средства посредством въвеждането на нови такси от 1 юли. Освобождаването от налози за извънредно икономичните колите отпада. От своя страна колите с високи излъчвания на CO2 ще заплащат висок углавен налог през първите три години след регистрация. От четвъртата година нататък, санкцията ще бъде анулирана, само че данъкът за колата ще бъде по-висок от преди. Подобен модел към този момент съществува във Англия. Целта е ясна: популацията би трябвало да премине към хибриди и електрически коли. За това тези коли получават бонус. Той ще бъде плащан едвам шест месеца след регистрацията, с цел да не могат купувачите на коли да злоупотребяват като вземат бонуса и по-късно незабавно препродадат колата.

Според новия шведски модел на грам обособен въглероден двуокис, който трансферира бъдещата гранична стойност от 95 грама, ще се начисляват към 8 евро. Над 140 грама СО2 излъчвания наказването се усилва до към 10 евро за грам. Много икономични дизелови транспортни средства, които до в този момент бяха освободени от налог, ще бъдат облагаеми в бъдеще. Вече записаните коли няма да бъдат наранени от измененията.

Въпреки това, системата има задна врата, която облагодетелства производителите на огромни плъг-ин хибридни SUV-ове - инцидентно или не, това е технологията върху които Volvo се концентрира. Освен това шведският производител към този момент е премахнал изцяло дизеловите мотори за нови модели и възнамерява напълно да разчита на електрическата подвижност. Именно с тази политика новата система в Швеция обезпечава преимущество във вътрешния пазар на Volvo.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР