Всеки иска да се реализира в кариерата си, но не

...
Всеки иска да се реализира в кариерата си, но не
Коментари Харесай

Кариерен възход: Как да начертаем магическа карта на успеха

Всеки желае да се осъществя в кариерата си, само че не всеки знае точните средства, с които да реализира професионалните си фантазии. Ако и вие желаете да се издигнете в службата, или просто да увеличите заплатата си, можете да си начертаете вкъщи магическа карта на триумфа. В идващите редове ще разберете по какъв начин тъкмо да се случи това.

Подготовка

Преди да започнете разчертаването на своята магическа карта на триумфа, първо би трябвало да сте изцяло наясно със своите цели в кариерата, мощните си и слаби страни. Вземете един двоен лист и започнете да го попълвате доста деликатно. От едната страна напишете всички свои умения, които намирате за положителни. Започнете с тези, които са тясно свързани с вашия професионален опит или образованието ви.

Например: Обичам да беседвам с хора, подхожда ми да провеждам събития, прави ми удоволствие да образовам нови сътрудници.

Сега е време за втората страна на листа. На нея напишете тези неща, които са ви нужни да постигнете задачите си, само че които не обичате да вършиме. Опишете всичко, което ви стопира, с цел да сте сполучливи.

 Кариерен напредък: Как да начертаем магическа карта на триумфа

Например: Не не отстъпвам ползите си пред своите сътрудници, липсват ми задоволително механически умения, не се усещам убеден в познанията си.

Изготвяне на магическа карта

След като сте завършили с първите два листата, е време да пристъпите към разчертаването на своята магическа карта на триумфа. Вземете един огромен лист кадастрон.

В средата залепете своя фотография, на която изглеждате доста щастливи /важно е сега на снимането в действителност да сте били доволни/. Над самата фотография напишете най-ценните си умения и черти, които събрахте в първия лист.

След това направете хоризонтална линия, която да стартира от десния горен ъгъл на фотографията ви. Върху тази линия напишете своето първо най-голямо професионално предпочитание. В скоби до него запишете облагите, които ще имате, в случай че то се извърши.

Например: По-голяма заплата, повече свободно време, по-голяма къща, по-хубава кола.

Направете още една хоризонтална линия, която обаче да стартира от левия горен ъгъл на фотографията. Върху нея запишете какво ви стопира да извършите фантазията, разказана от дясната страна на фотографията (информацията от втория списък).

 Кариерен напредък: Как да начертаем магическа карта на триумфа

След като сте завършили и с това, сте подготвени с първото равнище от своята карта за бизнес триумф. По подобен метод можете да извършите още най-малко пет равнища, като е добре да си определяте някакъв период да осъществяване на всяка фантазия.

Как да се работи с карта на триумфа?

Сложете картата на триумфа на място, където прекарвате повече време. Например в спалнята или домашния си офис. Целта е да я гледате допустимо най-често. Задължително би трябвало да я прочитате на глас заран (веднага след събуждане) и вечер (преди лягане).

Ето и образец в какъв дух би трябвало да звучи прочитът:

Аз желая да заемем мениджърски пост в своята компания, тъй като желая да получавам по-голяма заплата. За задачата ще се откажа от своята нерешителност и ще показвам своите положителни качества пред работодателите си.

Когато вършиме прочита, би трябвало да сте изцяло уверени в себе си и да си представяте доста детайлно по какъв начин желанията ви се сбъдват. Когато някоя от някоя от фантазиите ви се извърши, сменете фотографията и сложете нова. И по този начин с всяко последващо равнище.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР