Всеки иска да похапва домашни ябълки цяла зима, а не

...
Всеки иска да похапва домашни ябълки цяла зима, а не
Коментари Харесай

Ако направите това, ЯБЪЛКИТЕ ще останат свежи чак до другата пролет

Всеки желае да похапва домашни ябълки цяла зима, а не такива, които са препълнени с пестициди. Как обаче е допустимо да се случи това, ще разберете от днешната публикация. Ще разкрием пред вас някои тънкости и хитрини, с помощта на които ябълките ще запазят усета си и ще са също толкоз свежи, както когато ги откъснем от дървото.
Как се съхраняват ябълките за дълго време
Ако желаете да имате на разположение домашни ябълки за студените дни, от които да си набавяте редица потребни субстанции, направете следното:
 Кой не би трябвало да яде зелени ябълки? Кой не би трябвало да яде зелени ябълки?
Зелените ябълки са освен сочни, само че и извънредно потребни. Но не всеки може да се наслаждения на усета и сочността им. Те са противопоказ...

• Винаги дръжте ябълките на хладно и мрачно място;

Това е едно от най-основните неща, за които да помислим, в случай че сме решили да съхраняваме тези вкусни плодове. Най-добре би било, в случай че ги държите в килер с прозорец, който относително постоянно да отваряте, тъй че помещението да се проветрява. Дори да няма прозорец в помещението, нашият съвет е да поставите няколко съда с вода.

• Съхранявайте ябълките в дървени касетки или пластмасови контейнери с гнезда;

Ако планувате да ги съхранявате в касетки, целесъобразно е да покриете дъното им с картон, тъй че плодовете да нямат контакт с повърхността, върху която сте подредили касетките. В случай, че щайгата е етажирана, разделяйте етажите с картон.

 Ако желаете да съхраните ТИКВАТА до пролетта, направете ето ТОВА Ако желаете да съхраните ТИКВАТА до пролетта, направете ето ТОВА
Тиквата е един от най-полезните зеленчуци. Тя ни радва с наличието си най-много през есента. Мнозина от нас обаче се пробват да я съх...

• Съхранявайте само плодове, които са с дръжки;

Когато съхранявате ябълки, огледайте всяка една от тях, преди да й намерите място в касетката. Плодовете наложително би трябвало да са с дръжки, в случай че желаете да останат свежи за няколко месеца.

• Всяка седмица правете инспекция на плодовете;

Това е идващото нещо, за което е редно да помислим, когато съхраняваме ябълки. Всяка седмица е нужно да ги ревизираме. Ако видим, че някоя от тях е загнила, в реда на нещата е да я отстраним. В противоположен случай би заразила останалите.

• Покрийте касетките с фолио.
 Ако желаете да съхраните реколтата от краставици, намажете ги с ЯЙЦА! Ако желаете да съхраните реколтата от краставици, намажете ги с ЯЙЦА!
Краставиците са един от най-вкусните зеленчуци. Освен това са и доста потребни. Ако имате опция да си ги отглеждате сами на двора,...

Още един трик, който ще резервира свежестта на потребния плод. Покрийте касетките с фолио и направете няколко дупчици по повърхността му. По този метод се попречва разпространяването на етилен.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР