Всеки има право на някакво политическо мнение, президентът включително, но

...
Всеки има право на някакво политическо мнение, президентът включително, но
Коментари Харесай

Денков: Президентът има право на мнение, но външната политика се формира от НС и кабинета

" Всеки има право на някакво политическо мнение, президентът в това число, само че България има външна политика, дефинирана в решенията на Народното събрание и Министерския съвет ". Това съобщи министър-председателят Николай Денков във връзка разминаването в позициите на държавното управление и на президента Румен Радев за Украйна.

Премиерът изрази вяра България да извърши дилемите си, с цел да бъде призната в Шенген. " Трябва да си свършим домашната работа ", съобщи той пред публицисти в Брюксел, където взе участие в двудневната среща ЕС-Латинска Америка.

Денков заяви, че е разговарял с министър председателите на Австрия и Нидерландия. Разменихме по няколко думи, и двама споделиха " действайте по тематиките, по които сме разговаряли към този момент ", добави той. По неговите думи се чака при започване на септември да бъде ясно какво тъкмо ще може да прави служебното държавно управление на подалия оставка нидерландски министър председател Марк Рюте. Предварителната информация е, че те ще имат опция да работят и по тематиката, която нас ни интересува. Трябва да си свършим домашната работа, да се одобряват законите за КПКОНПИ, да стартира работата по конституционните промени, тъй като Нидерландия най-много се интересува от битката с корупцията. Трябва да подсилим работата по границите, като поканим специалисти и от двете страни, с цел да видят какво става на място, добави министър председателят.

Според Денков, в случай че България отговори на рекомендациите от отчета на Европейската комисия за върховенството на закона, ще има доста мощни причини да регистрира свършена работа и да упорства, че повече няма съображение да бъде спирана към Шенген. По неговите думи е допустимо наесен да има нова задача от европейски специалисти за инспекция на осъществяването на отговорностите по защита на външните граници на Европейски Съюз.

По мотив митингите у нас за по-високи заплати министър председателят уточни, че бюджетът към този момент е формиран със заложен недостиг от три %. Финансовият министър и народните представители имат опция да обсъдят какви са разновидностите, означи министър председателят. По закон дефицитът би трябвало да остане същият, тъй че постоянно, когато се прави преразпределение на средствата, ще бъде за сметка на нещо друго. Има известни запаси, дано оставим те да си свършат работата, прикани той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР