Всеки е имал своите чуденки за кандидатурата на Десислава Атанасова.

...
Всеки е имал своите чуденки за кандидатурата на Десислава Атанасова.
Коментари Харесай

Илина Мутафчиева от ПП-ДБ: Всеки е имал своите чуденки за кандидатурата на Десислава Атанасова

„ Всеки е имал своите чуденки за кандидатурата на Десислава Атанасова. Но истината, която не можем да отречем е, че това беше кандидатура на друга парламентарна група. “Това сподели Илина Мутафчиева – народен представител от ПП-ДБ, по отношение на номинацията на Десислава Атанасова, която бе определена за парламентарен арбитър с поддръжката на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

„ Между домашното принуждение и насилието над дамите се поставя знак на тъждество. В обществото ни е насадено, че домашното принуждение се прави единствено от мъже над дами, само че все по-често виждаме принуждение над деца, над възрастни родственици и даже над мъжете, уточни Мутафчиева преди конференцията „ Противодействие на домашното принуждение: от вкъщи до работното място “.

Според нея работното място може да бъде „ котвата да се измъкнем от домашното принуждение “.

2023-а е годината, която може да ни служи за образец какво се случва, когато не се одобряват задоволително бързо законодателни промени, разяснява тя.

„ Промените бяха осъждани още 2021-ва, през 2022-ра внесохме в този тип измененията в закона. Всички тези неща бяха отхвърлени, не бяха значими за залата, до момента в който не се случи „ Дебора “, който беше катализатор, батерия на гнева на обществото.Регистърът, в който ще бъдат вписвани имената както на причинителите на домашно принуждение, по този начин и на жертвите, ще помогне както на съдиите, по този начин и на цялото общество. Към момента той работи в непълен тип, а до края на месеца ще проработи в цялостния му размер, посочи Илина Мутафчиева. “

„ Този указател няма да е публичен. Той ще е наличен за управляващите и за институциите, само че на никое място няма да стоят имената ни, оповестени на уеб страница. Всички ограничения за това да бъдат предпазени хората, са взети. Не бих се тормозила един човек, в случай че е в регистъра, дали това ще го спре за намиране на работа “, увери тя.

„ Националният съвет сега се води от вицепремиера Мария Габриел, след ротацията тя ще бъде сменена още веднъж от вицепремиер “, посочи депутатът.

Източник: БНР

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР