Всеки е чувал за анорексия и булимия. Но тези хранителни

...
Всеки е чувал за анорексия и булимия. Но тези хранителни
Коментари Харесай

Хранителни разстройства: Какво е неофобия

Всеки е чувал за анорексия и булимия. Но тези хранителни разстройства надалеч не са единствените, написа. За по-малко познатите такива проблеми споделя епизод от поредицата „ Знаеш ли по какъв начин? ”, предавана по канала Da Vinci на

По света има хора, които могат да ядат единствено храни в избран цвят. Други пък са пристрастени към водата. Около 5% от дамите на възраст сред 15 и 35 години са наранени от някакъв тип хранително разстройство. Сред тях са и тези с неофобия – неспособност за опитване на нов тип храна. Този проблем от време на време визира и дребни деца. За тях специалистите поучават родителите да не ги насилват, а да им изясняват за изгодите от даден артикул. Вариант е и да ги поставят на масата в компанията на други деца, които да дадат добър образец.

Обикновено неофобията изчезва на възраст към 6 години. При някои хора обаче тя остава като проблем за доста по-дълго време.

Възможно пояснение за това положение може да бъде някаква случва в живота на индивида – като задавяне в храна, да вземем за пример. Вследствие на това човек може да стартира да заобикаля избран вид храни и по този начин дава „ поле за изява ” на уплахата си.

Причините за неофобията може да се крият освен в душeвността, само че и във физическите особености. Това разстройство се предава генетично.

Супер развлечение и безвредна среда за деца EON Kids:
EON за деца –, е занимателна и безвредна цифрова среда, която децата елементарно ръководят сами. Телевизионните канали и наличие са особено подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете съгласно неговата възраст, платформата дава опция и за основаване на голям брой детски профили със занимателна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслаждения на определено наличие на всички устройства.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР