Всеки домашен любимец трябва да има свое местенце, където да

...
Всеки домашен любимец трябва да има свое местенце, където да
Коментари Харесай

Как да направим легло за кучето?

Всеки домакински любим би трябвало да има свое местенце, където да може да си почива или просто да си полежи. Питомците също се нуждаят от усамотение от време на време и точно комфортните кучешки кревати са отличен избор за четириногите.

Дори и да не се сте изключително сръчни, за към 30-60 минути ще можете и сами да извършите легло за кучето си. Така няма да се постанова да купувате легло в зоомагазин, където те постоянно са много скъпи. Освен това, единствено вие знаете чудесно навиците на любимеца си и по този начин ще можете да изберете оптималния и най-удобен размер за него.

За да се усеща вашия домакински любим удобно и уютно, вие би трябвало да помислите за всички детайлности авансово. Едно от най-важните неща е размера. Така да вземем за пример, даже с изпънати напред лапи, той би трябвало да се помества идеално в своето кучешко легло.

Заедно с това, страничните елементи не трябва да са доста високи, защото кучетата обичат да следят, а това ще им пречи.

Другото значимо нещо са материалите. Те би трябвало да са задоволително плътни, с цел да не се повредят доста бързо. Не бива да употребявате синтетични, защото те могат да провокират алергична реакция.

За летните дни, можете да извършите спомагателен калъф за леглото от по-леки и естествени материали, с цел да не му е толкоз горещо на кучето. За зимата надлежно би трябвало да се погрижите за това любимецът ви да се усеща освен удобно и уютно, само че и да му е доста топличко.

 Куче спи в легло

Как да извършите легло за кучето?

Най-лесният вид е да извършите кучешко легло във формата на възглавница. Най-елементарният вид в тази ситуация е да вземете елементарна възглавница и просто да облечете подобаващ калъф, а другият - да извършите сами леглото на кучето си.

Необходими такъми:

- Подходящ материал;

- Конци, ножица;

- Парче сапун или тебешир, с цел да оразмерите;

- Линия

- Пълнител.

За основаването на универсална кройка, ще би трябвало да измерите кучето си с изпънати кучешки лапи. Можете да изчакате то единствено да се изпъне и да заеме нужната поза. Към получените данни би трябвало да добавите 10 см. Оптималният вид за четириногия ви другар е 26-60 см.

За леглото вид възглавница ще имате потребност от кройка, която ще се състои от долна и горна част, които надлежно да се съединят в страничните си елементи. Можете да го украсите с декоративна цветна лента.

 Изработване на кучешко легло

И по този начин, сложете материала с лице във вътрешността и по-късно зашийте двете елементи, като оставите дребен отвор, с цел да напълните с пълнежа. Ако имате машинка, можете да го извършите с нея, а в случай че не - тогава и на ръка. След като напълните леглото, просто зашийте отвора.

Ето че към този момент и вашето куче си има свое лично местенце, където да си почива и да се усеща удобно. Можете даже да изработите две кучешки кревати като едното да е в хола, а другото в кухнята.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР