Всеки ден съм на гробищата и си поплаквам. Много обичах

...
Всеки ден съм на гробищата и си поплаквам. Много обичах
Коментари Харесай

Хисарския поп страда по любимата си

 " Всеки ден съм на гробищата и си поплаквам. Много обичах и уважавах тази жена. "

Това показа с голяма горест пред " България Днес " обичаният реализатор Димитър Андонов, прочут с креативния си псевдоним Хисарския поп. Преди към месец неговата брачна половинка Мария умря и той продължава да скърби за тежката загуба. Двамата бяха дружно повече от половин век.

" Тя беше най-големият ми критик. Правя ария в звукозаписното студио и първо тя я слуша. Казваше ми: " Андонов, това ми харесва ", и едвам тогава разпространявах песента. Много ми липсва, само че животът продължава. Имам деца и внуци, които в този момент са огромната ми наслада. За тях пребивавам ", искрено призна пред вестника Хисарския поп.

След кончината на брачната половинка си артистът анулира уговорките си, само че при започване на септември още веднъж ще има изяви - и то в три следващи дни на разнообразни места в страната. " Знам, че Мария няма да ми се сърди, че не преставам да пея. Ще се радва, че съм съумял да се запазя. Здравето ми е добре, не се окайвам. Кръвното ми е 120/80, тъкмо каквото беше в младежките ми години. Затова и хората, като ме питат, им споделям: " Добре съм ", сподели още Андонов.

Хисарския поп е благополучен, че през всичките тези години жена му е била до него и в положително, и в неприятно и не го е изоставила. Точно преди година той направи пред " България Днес " трогателно пояснение към нея: " Златна жена имам! Тя ръководи цялото домакинство, тя разпределя бюджета, тя прави всичко. Като изкарам някой лев хонорар от присъединяване, незабавно й давам парите. Тя ги разпределя вярно. Няма друга такава къщовница като нея. Като пея по кръчмите, идват млади и засукани девойки да се снимат с мен. По 40-50 фотоси си вършат на вечер с мен, само че жена ми не ревнува, тя ме схваща изцяло ".

Макар че към този момент се усеща по-добре, в първите дни след кончината Хисарския поп бил доста смутен. " Бях cъкрушeн, ръцeтe ми трeпeреха, нe мoжех дa пишa. Отложих вcичките си учacтия зa извecтнo врeмe, тъй като бoлкaтa и зaгубaтa ca гoлeми ", признава изпълнителят. Преди повече от 15 години Мария получава инсулт, само че се възвръща, а Димитър се грижи неразделно за нея.

В момента с изключение на професионалните музикални задължения на неговите рамене са и грижите за фамилното им хотелче в Хисаря. Той се надява повече хора да му гостуват, с цел да не остава за дълго време самичък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР