Всеки човек води различни битки в живота си. Липсата на

...
Всеки човек води различни битки в живота си. Липсата на
Коментари Харесай

Край на безсънието! С тази техника се заспива за 2 мин.

Всеки човек води разнообразни борби в живота си. Липсата на здрав сън е една от тях. Според статистиката 70 милиона души в Съединени американски щати страдат от бодърствуване и други нарушавания на съня.

Няма нищо по-лошо от това да си легнеш след дългия и претрупан работен ден и цяла нощ да се въртиш в леглото. Ето, утрото незабелязано е пристигнало, а вие по този начин и не сте съумяла да пандизите очи!

Много хора страдат от бодърствуване и взимат всевъзможни лекарства преди лягане, с цел да могат да си обезпечат първокласен сън. Това обаче не е належащо, тъй като съществува една елементарна техника, употребена от американската войска на бойното поле. Този способ ще ви разреши да заспите за две минути, без значение къде се намирате и какъв брой шумно е към вас.

За първи път тайната на бързото заспиване е разказана в книгата Relax and Win: Championship Performance. Тя бе оповестена през 1981 година, а неотдавна бе преиздадена.

Шест седмици на практика занятия са били нужни на 96% от водачите, с цел да заспят бързо. Благодарение на тях те са се научили да заспиват на всевъзможен звук.

Ето и стъпките, които би трябвало да предприемете, преди да заспите. Те ще ви лишават не повече от минута и половина и ще ви дарят със здрав и спокоен сън през цялата нощ!

Първа стъпка Дишайте постепенно и надълбоко. Отпуснете оптимално всички лицеви мускули. В езика, челюстта и региона към очите не би трябвало да има никакво напрежение.

Втора стъпка Спуснете раменете си допустимо най-ниско, по-късно отпуснете дясната си ръка, а след това лявата.

Трета стъпка Издишайте надълбоко, с цел да облекчите цялото напрежение в гърдите. След това отпуснете краката си, започвайки от бедрата и завършвайки с пръстите на краката.

Четвърта стъпка След това отпуснете краката си, започвайки от бедрата и завършвайки с пръстите на краката.

Дотук нещата бяха елементарни. Сега идва най-трудното - да освободите съзнанието си от всички мисли. Представете си, че лежите в кану посред картинно езеро. Небето над главата ви е синьо и ясно. ли пък си представете, че лежите в черен хамак, който виси в средата на стая с черни мебели. Повтаряйте фразата: " Не мисли ".

Източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР