Всеки човек се грижи за здравето си. Много често обаче

...
Всеки човек се грижи за здравето си. Много често обаче
Коментари Харесай

Храни, които прочистват бъбреците

Всеки човек се грижи за здравето си. Много постоянно обаче забравяме, че нашите бъбреци също имат потребност от грижи, с цел да бъдат здрави. Тяхното здраве е също толкоз значимо като това на сърцето. Ако бъбреците ни не са здрави, то и много от другите ни органи и системи няма да действат обикновено.

Целта на тази публикация е да ви запознае с това, кои храни са потребни за нашите бъбреци и с кои храни можем да поддържаме тяхното здраве. Както знаем, бъбреците чистят нашето тяло от непотребните боклуци и оказват помощ за тяхното изхвърляне от нашето тяло, посредством уринирането.

Също по този начин те поддържат салдото на течностите и електролитите в нашият организъм. Когато нашите бъбреци са заболели, явен знак за това могат да бъдат сложното и мъчително уриниране, също по този начин някои елементи на нашето лице се подуват, най-много в региона на очите, ръцете, краката.

Заболяването на бъбреците може да докара след себе си и сърдечно-съдови заболявания. Има една статистика, която сочи, че хората със болести на бъбреците се усилват фрапантно, а тези хора усилват риска от сърдечно-съдови болести.

Както знаем, доста лекари и други експерти поучават да се храним здравословно, с цел да бъде нашият организъм здрав и да работи пълноценно. Това важи с цялостна мощ и за бъбреците.

Ето някои здравословни храни за филтриране на бъбреците:

Зеле - Зелето е най-естественото средство, с което да " захраните " вашите бъбреци. Зелето е цялостно с фитохимикали, благодарение на които се отстраняват свободните радикали и по този начин понижава доста риска от това да ни навредят. Зелето съдържа също витамини В6, К, С, фолиева киселина и фибри. Зелето има доста малко количество калий в неговия състав, и заради тази причина то е още по-добро решение за нашето здраве и здравето на нашите органи. За да резервира всички потребни субстанции в себе си обаче, зелето би трябвало да бъде готвено на пара или да е сварено. Хапвайте повече зелеви салати или потребната чорба от зеле.

 Зеле

Плодове - Всички знаем какъв брой са потребни плодовете за нашето здраве, даже и децата. Плодовете са доста добър източник на манган, витамин С, фибри и фолиева киселина. Много потребни за бъбреците са боровинките, малините и ягодите, тъй като техните антиоксидантни свойства, оказват помощ да се понижи доста възпалението и да се усъвършенства функционалността на пикочния мехур. Съветвам ви, постоянно да купувате пресни плодове, само че в случай че намерите сушени или замразени, те също са положително решение за филтриране на бъбреците, тъй като имат доста здравословни изгоди. Яжте ги в плодови салати или сладоледи, мелби, плодови кремове.

Риба - В рибата има доста омега-3, полинаситени мастни киселини и заради тази причина тя играе значима роля за намаляването на хроничните възпаления в нашето тяло, а също по този начин ни оказва помощ да си доставим протеин с високо качество. Според едно проучване, в случай че постоянно ядем риба, това води до понижаване на белтъка в урината, което е доста положително решение, в случай че сте заболели от диабет или сте в предиабетно положение. Не пропускайте печена риба, риба на пара или пълнен шаран.

Белтъци - В белтъците има ниско наличие на фосфор. Яйчените белтъци са една от препоръчваните храни при проблеми с бъбреците. Също като рибата, белтъкът доставя на организма ни протеин с високо качество, който е необходим за вярната работа на бъбреците. Ако имате проблеми с бъбреците, не яжте жълтъци, тъй като те мощно натоварват бъбреците.

Зехтин - Както знаем, зехтинът е извънредно потребен за нашето здраве. Той е потребен освен за сърцето, само че и за бъбреците. Зехтинът е добър източник на олеинова киселина, противовъзпалителни мастни киселини, полифеноли и антиоксидантни съединения, които стопират процеса на окисление в нашият организъм. Затова използвайте зехтин при овкусяване на обичани салати, сосове, студени сандвичи, хапки, спагети, студени супи.

 Чесън за здрави бъбреци

Чесън - В чесъна има доста значими антиоксиданти и това го прави една от храните, нужни за лекуване на сърдечно-съдови и бъбречни болести. Има доказателства, че в случай че ядем една-две скилидки чесън на ден на празен корем, това води до съкращаване на " неприятния холестерол ". Също по този начин чесънът води до понижаване на равнището на хронични възпаления в тялото. И е прочистваща храна за бъбреците.

Кромид лук - Лукът има мощни противовъзпалителни свойства. Също по този начин той оказва помощ за изчистването и детоксикацията на бъбреците. Той също като белтъка има доста малко количество калий в състава си и това го прави съвършен за поддържането на положителното здравословно положение на бъбреците. Кромида съдържа в себе си огромно количество хром, а този минерал е мощен асистент на нашето тяло да метаболизира мазнините, протеините и въглехидратите.

Червени чушки - Червените чушки оказват помощ да се разрушат токсичните боклуци в кръвта. Това значи, че поддържат и подкрепят естествената функционалност и здравето на бъбреците. В състава си имат огромно количество витамин А, витамин В6, фолиева киселина, витамин С, също и фибри. Имат доста малко количество калий в състава си, а към този момент загатнах какво значи това. Не пропускайте да си приготвите салата от печени чушки, свежи сандвичи, пици, чушки в сос и др.

Карфиол - Карфиолът съдържа огромно количество витамин С, фолиева киселина и фибри. В него се съдържат също и съединения, наеречени индоли, глюкозинолати, и тиоцианити, които оказват помощ на черния дроб да обезврежда токсичните субстанции, които повреждат клетъчните мембрани и ДНК.

Ябълки - Ябълките са доста подобаващи за детокс на бъбреците. Те имат мощни противовъзпалителни свойства и съдържат огромно количество фибри. Ако хапвате постоянно ябълки всеки ден, това води до понижаване на риска от възпаление на пикочните пътища, а това отстранява заплахата от образуването на камъни в бъбреците.

 Зелени ябълки

Цвекло- Цвеклото има доста свойства, някои от които са детоксикация и деуретация. Това значи, че е положително решение, когато решите да се грижите за вашите бъбреци. Затова ще го откриете в чорба борш, салати с плодове и витаминозни салати.

Когато решите да прочистите вашите бъбреци с храни, дните, през които го вършиме би трябвало да прекратите приемането на протеини. Най-вече би трябвало да внимавате за скотски протеини, както и за млечни артикули.

В тези храни има огромно количество фосфор, което води до отлагането на калций. Когато решите да прочистите бъбреците си, също би трябвало да преустановите потреблението на кафе и шоколад, тъй като те са висококиселинни и водят до повишение равнищата на пикочната киселина. Тази киселина се намира в нашата кръв във формата на натриеви соли. За да извършите вярно филтриране на вашите бъбреци, би трябвало да пиете доста и качествена вода. Най-малко два литра дневно.

Също по този начин, би трябвало да хапвате нар, тъй като има доказателства, че една чаша сок от нар съдържа в себе си 40% от нужната дневна доза витамин С. Също по този начин нарът отстранява инфекциите в уринарния тракт и има диуретичен резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР