Всеки човек се бои от смъртта, но милиони хора по

...
Всеки човек се бои от смъртта, но милиони хора по
Коментари Харесай

Как да се справим със страха от смъртта

Всеки човек се бои от гибелта, само че милиони хора по света оставят този боязън да ръководи живота им. Това положение се назовава татанофобия.

Това може да бъде изключително правилно за хората, които са покрай края на живота. Тогава несигурността към процеса на гибелта може да се усили, защото действителността ѝ става все по-близка. За да се чувствате по-комфортно с края на живота, би трябвало да разберете вашата уплаха и да работите, с цел да я преодолеете и да не се оставяте да вгорчи годините, които са пред вас.

Страхът от гибелта постоянно е боязън да не живееш съгласно личните си стремежи. Заслужавате да видите фантазиите си. Колкото повече прегръщате живота, толкоз по-малко ще се страхувате от гибелта, тъй като, когато пристигна времето, ще знаете, че сте живели пълноценно.

За да справите с тази уплаха, се научете да приемате гибелта като естетсвен развой. Това ще помогне да се разпознаем като част от един по-голям и популярен цикъл на живота. Ще намерите разтуха във обстоятелството, че всички останали би трябвало да минават през едни и същи житейски изосновни граници – раждане, живот и гибел, и това е обикновено.

 Страх от гибелта

Прочетете наличните литературни и самопомощни управления за гибелта. Много създатели споделят личните си размисли по въпроса. Също по този начин религиозни водачи, философи и мистици са построили превъзходна библиотека по въпроса за отвъдното. Техните произведения може да не ви кажат сигурно какво ще се случи, откакто умрете. Но те могат да ви оказват помощ да се справите с еднообразно значимите въпроси за какво сме тук и по какъв начин би трябвало да се подготвим за отвъдния живот.

Фокусирайте се върху живота. Има толкоз доста елементарни неща, които можете да извършите, с цел да живеете по-здравословен и по-позитивен живот. Всъщност от време на време най-малките стъпки, прилагани поредно, водят до най-големите промени. Ангажирайте се да ходите всеки ден на разходка, да вземем за пример, без значение дали вали, или пече слънце.

Проучете вашите пристрастености. Напишете лист с всички невероятни неща, които желаете да извършите, преди да умрете. Ако сте заети, няма да имате време да се притеснявате за умирането.

Бъдете почтени със себе си и се изправете пред обстоятелството на личната си смъртност. Ако не го извършите, страхът от гибелта ще ви побърка.

Животът става доста по-ценен, когато се осъществя.

 Как да се оправим със страха от гибелта

Знаете, че в миналото ще се изправите пред гибелта, само че не е нужно да живеете в боязън. Когато сте почтени със себе си и сте изправени пред страха си, ще можете да се освободите от тази нездравословна уплаха.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР