Всеки човек, сблъскал се със здравната система, може да формира

...
Всеки човек, сблъскал се със здравната система, може да формира
Коментари Харесай

Майката на Даная: Никой не говори за слона в стаята на родното здравеопазване

" Всеки човек, сблъскал се със здравната система, може да образува пет кардинални казуса. Те се неглижират непрестанно. Всеки знае какво се случва. Защо на лечебните заведения им се постанова да лъжат в подаването на данни към НЗОК, с цел да получават по-нормално възнаграждение? Това е слонът в стаята, за който никой не приказва ", изясни Стоянова. 

След гибелта на Даная тя основава фондация на името на щерка си,  чиято цел е да няма “нито едно българско дете, което да няма достъп до качествено опазване на здравето ”. 

“Превенцията би избавила децата ни. имам вяра, че ориста на Даная щеше да е друга, в случай че имаше предварителна защита. Това е задачата ми. Тя не се случва, не е заложена на никое място ", изясни тя. 

" Липсва мултидисциплинарен метод. Лекарите би трябвало да работят дружно, а не на парче. Една детска болница може да предложи подобен метод. Когато едно дете отива с по-сериозен проблем, то има потребност от няколко експерти. Една част от тези звена ги няма в “Пирогов ”. нямаме място, на което всичко това да го има едновременно ", безапелационна беше Ани Стоянова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР