Всеки човек, когото познавам, има трудности и се изправя пред

...
Всеки човек, когото познавам, има трудности и се изправя пред
Коментари Харесай

Няколко неща, от които трябва да се откажете в името на вътрешния си мир

Всеки човек, който познавам, има компликации и се изправя пред нови непрекъснато. Търсенето на вътрешния мир е дълъг развой, а началото му може да бъде сложено не като се прибавят нови и нови неща, а като се откажем от остарели.  Спрете да буксувате в предишното. Всъщност предишното е фактор единствено в случай че си си научил уроците и ги впрегнеш в бъдещето. Иначе е единствено възпиращ фактор. Там няма нищо с изключение на дейности, които не могат да бъдат изменени. Спрете да се самоанализирате, да се самосъжалявате и не използвайте този зациклил умствен развой като опрощение да не гледате напред и да не предприемате дейности. Няма нищо по-жалко от човек, който не може да продължи напред! Не можем постоянно да упрекваме предишното за неуспехите и неуспехите си. Пуснете го да си върви.

Отървете се от мисленето, че някой ви дължи нещо. Вселената/Бог/Силата не ни дължат нищо. Това е много мъчно за приемане, само че за мен е истина – на тази планета до момента са живели 107 милиарда души. Поради каква причина някаква висша мощ би се заела с това да извършва листата с желанията ни, откакто ни е дала най-важното – живот? Да си набожен да вземем за пример, не значи да изискваш Бог да сбъдва фантазиите ти, а тъкмо противоположното – да оставиш и да се довериш, че си воден по най-правилния метод.

Спрете да мерите триумфа си в пари. Има хора, които са опиянени от това какъв брой пари печелят. Аз несъмнено избирам да имам пари пред това да нямам, само че за мен те не са решаващи, с цел да тегля чертата във връзка с триумф или крах. Тук в действителност важи остарялата максима, че никой не е отнесъл нищо материално в гроба. Моите полезности са на напълно друго място и колкото по-бързо човек си даде сметка за своите, толкоз по-добре.

Прекъснете зависимостта си от мнението на хората. Според мен никой не е подготвен да ми даде живота си и да ми каже „ Живей го ти, че моят е по-хубав ”. Всеки има своя живот, даден му като една книга, която да си написа както откри за добре и без да вреди на другите. Макар и късно, въпреки всичко аз одобрих обстоятелството, че не съм на този свят, за да
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР