Всеки четвърти служител в САЩ, който е напуснал предишната си

...
Коментари Харесай

Мнозина в САЩ са потърсили нова работа – и някои съжаляват


Всеки четвърти чиновник в Съединени американски щати, който е напуснал предходната си работа, в този момент споделя, че съжалява за решението си (снимка: CC0 Public Domain)

За някои работещи хора в Съединени американски щати „ Голямото овакантяване “ се трансформира в „ Голямото съжаляване “. Ново изследване демонстрира, че всеки четвърти чиновник, който неотдавна е напуснал работа, в този момент съжалява за решението си.

Въпреки извънредно ниското равнище на безработица през първата половина на 2022 година, търсещите работа в Съединени американски щати се приготвят за утежняване на изискванията в светлината възходящата инфлация, цените на силата и евентуалната криза, съгласно ново изследване на платформата за търсене на работа Joblist.
още по темата
Проучването сподели, че 80% от търсещите работа чакат Съединени американски щати да влязат в криза през идната година, а 49% имат вяра, че пазарът на труда ще се утежни през идващите шест месеца. В резултат на това 60% от търсещите работа считат за по-неотложно да си намерят работа в този момент, преди пазарните условия да се трансформират.

Но всеки четвърти (26%), който е напуснал предходната си работа по време на „ Голямото овакантяване “, в този момент споделя, че съжалява за решението си. А 42% признават, че новата им работа не е оправдала упованията им.

На фона на съжалението си 17% от респондентите са показали, че биха се върнали на остарялата си работа. Други 24% са споделили, че най-малко са подготвени да се върнат. А 23% споделят, че някогашният им шеф се е свързал с тях с предложение за връщане, съгласно отчета на Joblist.

Въпреки това 78% от интервюираните от компанията търсещи работа въпреки всичко имат вяра, че могат да изкарват повече пари, като сменят организацията.

„ Някои хора съжаляват ли за промяната на работата? Разбира се, че го вършат. Разкаянието на купувача е реалност ”, споделя Лиза Роуан, вицепрезидент по проучванията в региона на софтуера и услугите за човешки запаси в IDC. Тя припомня за поговорката, че моравата в непознатия двор постоянно наподобява по-зелена.

Задържането на софтуерния гений и привличането на нови чиновници остава съществена паника измежду висшето управление на множеството бизнеси, съгласно Роуън. Тенденцията може леко да стихне през идващите месеци, предвижда тя.

„ Тъй като инфлацията продължава да пораства, някои компании ще пострадат и може би ще стартират да лимитират наемането на чиновници. Това ще докара до закъснение на промяната на работа “, заключава Роуън.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР