Всеки автомобил в България ще трябва да има технически паспорт,

...
Всеки автомобил в България ще трябва да има технически паспорт,
Коментари Харесай

Всеки автомобил у нас задължително ще трябва да има паспорт?

Всеки автомобил в България ще би трябвало да има механически паспорт, който ще се издава след тежък главен обзор. В него ще се вписва информацията, която и в този момент попада в регистрационния ваучър, плюс още доста други данни - измервания от периодическите прегледи, промени в структурата, показания на километража, претърпени произшествия и други

Това планува проектозаконът за пътните транспортни средства (ЗППС), който е пуснат за публично разискване, оповестява в. " Сега ". В него са записани още доста нови правила, такси и санкции, които сигурно ще бръкнат надълбоко в джоба на притежателите на коли.

Всеки собственик на МПС в половингодишен период би трябвало да достави колата си с паспорт. Паспортизацията ще се прави в специфични пунктове, които ще се лицензират от Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. Те ще са разнообразни от пунктовете за периодически механически прегледи. Всеки нововнесен автомобил също първо ще би трябвало да се достави с „ персонална карта “, преди да получи първа регистрация в България и табели от КАТ.

Обстойният обзор, издаването на уверение за него и по-късно на техническия паспорт ще се заплащат по цена, която ще бъде призната в допълнение. Така притежателят на автомобила ще би трябвало да заплати освен познатите разноски при регистрация в КАТ, само че и предварителния обзор в техническия пункт, и паспорта, който държавната организация ще издаде. Статистиката сочи, че всяка година у нас се записват към 300 000 коли. Отделно има вписани над 3.6 милиона автомобила, които ще би трябвало да се снабдят с „ персонална карта “.

Разходите напълно не свършват дотук.

Всички „ автопаспорти “ ще бъдат качени онлайн в осведомителна система, за която още веднъж ще дава отговор автомобилната администрация. Изграждането на система е скъпо начинание, за което ще заплати бюджетът - т.е. всички българи, освен моторизираните. В претекстовете към плана е записано, че стягането на контрола изисква увеличение на парите за организацията и на щата й, което щяло обаче да бъде обезщетено с приходите от новите такси и санкции.

Очертава се и съществено повишаване на аварийните елементи втора употреба, които са желани от доста водачи с невисоки приходи. Проектът вкарва доста непоколебим правилник за покупко-продажбите с такива авточасти, като санкциите за продажби на черно доближават 7000 лв.. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР