Всеки акт на щедрост може не само да промени за

...
Всеки акт на щедрост може не само да промени за
Коментари Харесай

Обединени за добро – заедно в подкрепа на социални каузи

Всеки акт на благотворителност може освен да промени за положително живота на някого, само че има способността и да увлича и въодушевени съидейници.

Затова от ден на ден хора през днешния ден търсят благоприятни условия да оказват помощ за благородни дела. Когато виновните персони са част от социално-ангажирани компании, положителното се мултиплицира и води до действителна смяна.

Добър образец в тази тенденция са хората в А1 , които с поддръжката на компанията през 2023 година са събрали близо 140 000 лв. за благотворителни дела. Средствата ще поддържат 11 дела и организации, които имат обществено значение. Тазгодишната сума от програмата за дарителство на работното място на А1 доближава рекордни резултати за телекома – екипът събира 86 995 лв., а компанията ги добавя с още 50 000 лв.. Освен най-висока сума, през 2023 рекорден е и броят донори, които взимат присъединяване. За последните 2 години той нараства с над 25%, достигайки своя връх през миналата година, когато над 400 чиновници се трансформират в донори.

 А1

Програмата за дарителство на работното място е една от най-дългосрочните начинания на А1, която към този момент 21 години дава опция за елементарно и транспарантно дарителство на месечна база, както и избор сред разнородни обществени дела. Детското здраве, образованието, екологията и грижата за животните, както и поддръжката на разнообразни уязвими групи, са измежду главните сфери, които чиновниците могат да поддържат.

Освен тази стратегия, А1 отваря благоприятни условия за присъединяване на чиновниците си и в други благотворителни акции, измежду които „ Ден на положителното “ и доброволчески часове. Проактивните чиновници на компанията са вложили общо 1600 доброволчески часа в разнообразни акции в интерес на обществото.

Грижата за другите не е наложителна, по тази причина постоянно бива подценявана, когато колелото на живота ни завърти в ежедневни отговорности. В тези моменти вдъхновяващите работодатели намират способи и благоприятни условия да стимулират своите чиновници с забавни и лесни за осъществяване начинания, а програмата на А1 е точно такава.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР