Всеизвестен факт е, че тенджерата под налягане спестява много време

...
Всеизвестен факт е, че тенджерата под налягане спестява много време
Коментари Харесай

Съвети при готвенето с тенджера под налягане

Всеизвестен факт е, че тенджерата под налягане икономисва доста време за кулинарната обработка на продуктите. С нея меса като телешко, овнешко, говеждо и всевъзможен дивеч стават извънредно бързо. Поради тази причина и самото готвене е доста по-икономично.

Въпреки това обаче, към момента доста домакини са срещу потреблението на тенджера под налягане, тъй като се тормозят да боравят с нея. Ето за какво е значимо да научите повече детайлности за метода на работата с нея, както и многочислените ѝ изгоди:

1. Когато приготвяте ястията в тенджера под налягане, те ще стават с към 1/3 по-бързо от нужното им време за кулинарна обработка с елементарна тенджера.

Така да вземем за пример, в случай че желаете да изпечете нежни ребърца на огън, което ще отнеме над 2 часа, можете просто да ги задушите в малко лой в тенджерата под налягане за към 1 час и по-късно единствено да ги хвърлите на скарата за няколко минути.

2. Има разнообразни по мярка тенджери под налягане, само че за препоръчване е да изберете такава, която най-добре ще пасне на фамилията Ви и която ще можете да употребявате даже и в случай че имате посетители. Това значи да се насочите към тенджера, която ще е с съдържимост от над 7 литра.

3. Когато готвите с тенджера под налягане не забравяйте, че тя е най-подходяща за приготвянето на меса, само че със зеленчуците би трябвало да сте по-внимателни, с цел да не се разкашкат. Това важи и за рибата.

4. Ако готвите с тенджера под налягане би трябвало да следвате прецизно осъществяването на рецептите, даже в случай че това постанова изключването, включването или намаляването на котлона. В тези случаи времето на готвенето се засича от момента, в който ястието заври.

 Телешка Яхния

5. Когато избирате тенджера под налягане не се скъпете. По-качествените тенджери разполагат даже и с таймери и със специфични системи за заключване, имат по-дебело дъно и са направени от много по-качествени материали.

6. Хубавото на тенджерата под налягане е това, че можете да я употребявате даже и без похлупак, а в случай че си закупите и специфична кошничка за готвене на пара ще можете при нужда да я употребявате и като елементарна тенджера за готвене на пара.

7. Според мнозина задушените меса, приготвени в тенджера под налягане, са доста по-крехки от тези, обработени в елементарна тенджера. В нея се подготвят вкусно и бързо даже и месата от дивеч.

8. В тенджерата под налягане можете също по този начин да приготвите доста бързо и фасул и то даже без да го накисвате. Това важи и за всички останали бобови култури.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР