Всеизвестен факт е, че бордовете на държавните фирми са привлекателна

...
Всеизвестен факт е, че бордовете на държавните фирми са привлекателна
Коментари Харесай

Шефка, близка до ГЕРБ, изкарва над 12 000 лв. заплата от държавна фирма

Всеизвестен факт е, че бордовете на държавните компании са привлекателна работа. Подобен мениджърски пост подсигурява положителни приходи, които за месец могат да надскочат 20 минимални работни заплати в земеделския бранш, освен това изцяло законно, откри инспекция на Mediapool след сигнал на читатели. Рекордите са регистрирани в компанията на агроминистерството - " Система за агропазарна информация " - САПИ ЕООД, която се ръководи от Мирослава Сотирова Наумова.

Тя е снаха на някогашния народен представител от ГЕРБ Снежана Дукова, която умря през 2019 година Самата Дукова бе четири години народен представител от партията на Бойко Борисов - в 41, 42, 43 и 44 Народно заседание. Като възпитател и учебен шеф, тя беше член на комисията по обучение.

В момента ведомството на Десислава Танева организира конкурс за нов началник на САПИ, при която до устната конкуренция са останали двама претенденти, измежду които още веднъж е Наумова, откри още Mediapool. Тя е оглавила държавната компания при кабинета " Борисов 2 ", а в третия кабинет на Борисов е назначена отното на поста от някогашния агроминистър Румен Порожанов.

Заплата от 3 660 лв. до 12 359.98 лв.

Най-доходонсният месец на Мирослава Наумова се оказва август 2019 година, когато е получила 12 359.98 лв. заплата, демонстрира информация от Mediapool, изискана от Министерство на земеделието или това са вкупом над 20 минимални заплати за страната(минималното месечно заплащане през 2020 година бе 610 лева). Сумата е и над 3.3 пъти по-голяма от 3660 лв., които Наумова обичайно получава като заплата в сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР