Все повече удобства ще има за ваксинираните хора със зелен

...
Все повече удобства ще има за ваксинираните хора със зелен
Коментари Харесай

Иновация: Шведска компания започна да имплантира чипове със зелен сертификат

Все повече улеснения ще има за имунизираните хора със зелен документ.

Шведската компания Epicenter стартира да предлага имплантиране на NFC чип, съдържащ Ковид-сертификат, в дланта на ръката. По думите на разработчиците, по този начин ще изчезне терзанието, че телефонът може да се изгуби или не помни, а дружно с него да изчезне и зеленият документ, предава Metro, заяви Галерия.

Чипът в ръката може да съхранява още служебни идентификационни номера, карти за рейс или участие във фитнес залата. С него могат да се отварят порти и даже да се правят заплащания на ПОС терминали.

" Имплантите са доста гъвкава технология, която може да се употребява за доста разнообразни неща и сега е доста комфортно да имате Covid паспорт постоянно наличен на вашия имплант в ръката ", споделя основният шеф на Epicenter Ханес Сьоблад.

В началото на декември шведското държавно управление разгласи, че ще се изискват " Ковид-паспорти " при всяко събитие с повече от 100 души. Според откривателя на цифровите култури Моа Петерсен, към 6 000 души в Швеция имат подложен чип в ръцете си. Имплантите стават относително известни в скандинавската страна преди няколко години. Мнозинството от хората с чип в ръката не са го сложили за приемане на зелен документ.

Главният шеф на Epicenter добавя, че процесът е 100% обратим и всеки може да отстрани чипът от ръката си. Стивън Нортъм ръководи BioTeq, една от водещите компании за чипиране на хора в Обединеното кралство.

" След 10-15 години хората с микрочип ще бъдат доста по-срещани в всекидневието ни ", споделя той преди Metro.co.uk. BioTeq предлага на своите клиенти избор сред импланти, основани на NFC, или RFID технологията, съобщава  " Телеграф ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР