Все повече свръхбогати семейства от Китай, които искат да защитят

...
Все повече свръхбогати семейства от Китай, които искат да защитят
Коментари Харесай

Свръхбогати китайци търсят убежище в Сингапур


Все повече свръхбогати фамилии от Китай, които желаят да защитят благосъстоянието си от комунистическата партия, гледаща към тях с съмнение, местят живота си в Сингапур.

Неотдавнашните репресии на Пекин против софтуерни милиардери и звезди, както и тригодишната политика на нулев коронавирус, накараха доста богати китайци да потърсят несъмнено леговище, разяснява Агенция Франс Прес.

Изнервени за ориста на положението си, някои от мегабогатите в Китай резервират билети за Сингапур. Ключовият азиатски финансов център дава отговор на всички условия за пренасяне на магнати.

През последните шест десетилетия Сингапур е ръководен от една партия, а стачките и уличните митинги са неразрешени. Данъците са относително ниски, а популацията е най-вече от етнически китайци.

Присъствието на наскоро пристигналите китайци се усеща мощно в Сингапур, като някои от тях се реалокират в първокласни къщи с аспект към брега на остров Сентоса, където има още увеселителен парк, казино и влиятелен голф клуб.




" Не можете да си визиите метода, по който те харчат пари. Това е полуда “, разяснява изпълнителният шеф на AIMS - компания, предоставяща имиграционни услуги и услуги по пренасяне.

Той си спомня, че е участвал на празненство на клиент, на което е било сервирано рядко японско уиски " Ямазаки 55 ", чиято бутилка коства към 800 000 $.

Фирмата на Ченг също по този начин оказва помощ на заможни китайци да намерят първокласни жилища, да си наемат водачи и да запишат децата си в частни учебни заведения.

Новодошлите карат скъпи първокласни коли и постоянно са забелязвани в голф клубове от най-голям клас, за които задграничните членове заплащат 670 000 $ годишно.

Джак Ма, едно от най-разпознаваемите лица в азиатския бизнес, загуби към 25 милиарда $, когато китайските регулатори стопираха обществен търг през 2020 година


Други китайски магнати се притесняват, че Комунистическата партия може да окаже сходен напън или даже да изкупи наложително бизнеса им на ниски цени.

Очаква се приключването на средства да продължи, макар че строгата политика на Китай за нулев коронавирус и рестриктивните мерки към този момент са анулирани, споделят анализаторите.




Политическото напрежение сред Пекин и Вашингтон ускорява желанието на някои от най-богатите китайци да се реалокират в чужбина.

Сингапур е " доста комфортна неутрална зона ", където мегабогатите могат да вършат бизнес, споделя икономистът Сонг Сенг Уун.

Държавата ловко ръководи връзките си с Вашингтон и Пекин, като поддържа тесни връзки в региона на сигурността със Съединените щати и в същото време резервира постоянни търговски връзки с Китай.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР