Все повече през последните 40 години концепцията на почти всички

...
Все повече през последните 40 години концепцията на почти всички
Коментари Харесай

Отслабване с палмово масло

Все повече през последните 40 години концепцията на съвсем всички диети търпи промени по отношение на приема на мазнини и масла.

В разрастващите се страни потреблението на растителни мазнини измества тази на животинските заради редица доводи по отношение на здравословното и диетично хранене. Консумацията на палмово масло като източник на хранителни мазнини не крие никакви опасности за исхемична болест на сърцето, стига да се използва в естествени количества.

Суровото палмово масло се смята за най-богатият натурален източник на каротеноиди, към 15 пъти повече в сравнение с в морковите. Те ускоряват имунната система и усъвършенстват функционалностите на сърдечно-съдовата система.

Каротеноидите са биологични антиоксиданти, които пазят клетките и тъканите от действието на свободните радикали, на които е подложен организъма в резултат на голям брой замърсители и небалансирана диета.

Изграждането на свободни радикали в организъма се свързва с дегенеративни болести, като сърдечни болести, рак, стареенето на клетките, атеросклероза, артрит и заболяването на Алцхаймер.

Нито едно друго растително масло няма толкоз витамин Е, колкото се съдържа в палмовото масло. Оказва се, че то е отличен диетичен източник на сила.

Подобно на другите близки хранителни мазнини и масла, палмовото масло се усвоява елементарно, всмуква се и се употребява в естествените метаболитни процеси. То е уместно за всяка диета заради обстоятелството, че при него съставът на мастни киселини е уравновесен.

Напълното избягването на приема на мазнини в диетата несъмнено се смята за неточност. Те са доста значими за здравето и метаболизъма ни, а и за по нататъшното контролиране на тежестта ни.

Ако сте на диета то знайте, че палмовото масло има повече ненаситени мазнини, които можете да намерите най-много в растенията от наситените, които се съдържат в месото и другите мазнини.

То не съдържа холестерол, протеини и въглехидрати, което го прави по-здравословно от елементарното олио. За това в случай че сте на диета, няма причина заради която да не предпочетете използването на палмово масло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР