Все повече потребители се опасяват, че хакери ги шпиониратУязвимост във

...
Все повече потребители се опасяват, че хакери ги шпиониратУязвимост във
Коментари Харесай

Бъг в Zoom разпали страхове във виртуалния свят

Все повече консуматори се притесняват, че хакери ги шпионират

Уязвимост във видеочата в Zoom провокира нова нервност измежду потребителите (снимка: Zoom)

Миналата седмица потребителите научиха за минус в приложението за срещи Zoom, ко йто теоретично би разрешил на хакер да получи достъп до видео чат или среща, в случай че един от участниците употребява компютър Mac.

Изследователят Джонатан Лайтшух рапортува за открития бъг на 8 юли. Zoom бързо в профил казуса с промяна и съобщи, че той не е засегнал потребителите. По-късно Apple пусна „ тиха актуализация ” на операционните системи за Mac, с цел да предотврати потреблението на експлойти на машини, които към момента не са приложили решението на Zoom.

Това беше едно от тези забавни открития, които „ ловците на бъгове ” рапортуват всеки ден. Но от позиция на потребителя, казусът сътвори доста повече звук, в сравнение с нормално се случва.

Причината ненапълно е, че Zoom е една от най-актуалните компании за софтуерен бизнес тази година. Цената на акциите й се увеличи с повече от 150% от IPO-то през април. Котировките на Zoom съвсем не се трансформираха след разкритията за бъг в нейната услуга.

По-рано медиите разкриха, че домашните асистенти на Amazon и Гугъл се употребяват за следене на диалозите на потребителите и че хакери имат достъп до видео камерите на преносими компютри и компютри. Дори основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг слага лепенка на своята преносим компютър камера, съгласно фотография от Instagram, оповестена през 2016 година
още по тематиката
С други думи, бъгът  в Zoom демонстрира, че потребителите са в спор с най-новия клас артикули, които оферират нови типове улеснение на нови места – само че и крият нови опасности за персоналния живот.

Потребителите към този момент демонстрираха резистентност към събирането на персонална информация. Скандалите за неприкосновеността на персоналния живот във Фейсбук не понижиха броя на ежедневните консуматори на платформата (въпреки че те се отразиха на компанията по доста други способи, включително с санкция от 5 милиарда $ от FTC).

Страховете от кражба на данните за кредитни карти или обществени осигуровки позатихнаха, само че опцията за наблюдаване в дома или офиса към момента провокира отвращение. Разкритията за асистентите на Amazon и Гугъл бяха водещи заглавия месеци наред и провокираха многочислени диспути за това дали и по какъв начин да се употребяват новите технологии.

Amazon чака Alexa да продължи да пораства и приходите от продажби да доближат $19 милиарда до 2021 година Гугъл Home пък добави 7,2 милиона консуматори през 2018 година

Бързата реакция на новината за Zoom демонстрира, че потребителите като че ли чакат хакерите да са получили достъп до най-личните им моменти. Измамниците също знаят по какъв начин да се възползват от тези страхове, изключително тези, които си служат със секс истории.

Колкото повече хора имат вяра, че могат да бъдат следени от техните технологии когато и да е, толкоз по-вероятно е да имат вяра, че чужд в интернет има видеоклипове от хакната им уеб камера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР