Все повече потребители използват криптовалути, за да плащат за различни

...
Все повече потребители използват криптовалути, за да плащат за различни
Коментари Харесай

Deloitte: Търговците се готвят за повече разплащания в криптовалути

Все повече консуматори употребяват криптовалути, с цел да заплащат за разнообразни артикули - от питиета до спортни коли. И търговците обръщат внимание на тази наклонност.

Близо 75% от комерсиалните обекти възнамеряват да одобряват заплащания в криптовалуи или така наречен постоянни монети (stablecoins) през идващите две години. Това демонстрират данните от изследване на Deloitte, представено от CNBC.

В проучването вземат участие 2000 търговски мениджъри от разнообразни браншове, в това число козметика, електроника, мода, превоз, хранителни артикули и други

Дигиталните валути като биткойна нормално са толкоз скъпи, колкото потребителите считат, че са, а курсовете им са много волатилни. За разлика от тях постоянните монети, известни като stablecoins, са криптовалути, чиято стойност е закрепена към някакъв базов актив, най-често с стандартни валути като щатския $ или златото.

83% от търговците на дребно чакат ползата на потребителите към цифровите валути да се усили през идващите години и над половината от тях са към този момент са вложили по над 1 милион $ в активиране на цифрови заплащания.

Въпреки че търговците на дребно възнамеряват да одобряват цифровите валути за разнообразни заплащания, те не възнамеряват безусловно да задържат виртуалните активи в дълготраен проект.

Малко над 50% от интервюираните възнамеряват въвеждане на системи за обработка на заплащания на трети страни, които да обръщат цифровите валути в стандартни. Това значи, че търговците на дребно не възнамеряват да стават притежатели на криптовалутите, употребявани в преводите.

Като се има поради непредсказуемостта на крипто пазара, тази тактика се смята за по-малко рискована за търговците и ги улеснява в интеграцията на цифровите разплащания, съгласно специалистите на Deloitte.

Магазините обаче признават, че към момента има редица провокации, които би трябвало да се преодолеят, с цел да може заплащанията с цифрови валути да станат всеобщи. Близо 90% показват като образец сложността на свързването на съществуващата си финансова инфраструктура с разнообразни цифрови валути и екосистеми.

Освен това, сигурността на платформите за заплащане е отпред в листата с бариери пред приемането, разкрива още изследването. Променящият се регулаторен пейзаж и неустойчивостта на пазара на цифрови валути също се регистрират като съществени опасности от търговците.

Повече от половината търговци на дребно считат, че би трябвало да бъдат въведени избрани разпореждания във връзка с криптовалутите, в това число национални насоки по отношение на притежанието на цифрови активи, изясненост по отношение на данъчните последствия от потреблението на цифрови валути и опцията те да се държат в банкова сметка.

Но макар тези терзания, търговците на дребно остават оптимисти за изгодите от разплащанията с криптовалути. Почти половината от търговците на дребно имат вяра, че този ход ще усъвършенства преживяването на потребителите и ще усили тяхната потребителска база.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР