Все повече организации, бизнесмени, граждани от Кюстендил изразяват готовност да

...
Все повече организации, бизнесмени, граждани от Кюстендил изразяват готовност да
Коментари Харесай

Организации и бизнесмени от Кюстендил изразяват готовност да приемат бежанци от Украйна



Все повече организации, предприемачи, жители от Кюстендил показват подготвеност да одобряват бежанци от Украйна, разгласи кметът на града Петър Паунов.

Още в петък Общината разгласи местата и базите, където може да настани до 50 души, напомни той.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов сподели, че общината е във връзка със Сдружението на общините и с Министерството по туризма по координирането на вероятно настаняване на украински жители в града:

" Нямаме деклариран интерес за настаняване на другари от Украйна. Имаме подготвеност. По отношение на предложенията за парк-хотела и за базите за настаняване - това е вследствие на запитвания до Сдружението на общините за настаняване против възнаграждение. В наши база бяха поискани предложения, в общински бази от Министерството на туризма. Предоставили сме тази информация още в петък. Като има цени за настаняване, само че без изхранване, а другояче бяха поискани от нас оферти за настаняване със закуска и вечеря или закуска, обяд и вечеря. Предоставили сме го незабавно. Обадиха се от локални хотели, че могат да бъдат предоставени благоприятни условия за настаняване и хранителни артикули. Читалища към този момент се отзоваха ".

Същевременно от локален предприемчив комитет, в който влизат българи и роми, излезе с послание към всички поданици на града да оказват помощ с каквото могат.

Пунктът, в който всекидневно ще се събират дарения - храни и санитарни материали, се обитава на ул. " Даскал Димитрий " № 31 в Кюстендил.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР