Все повече областни управители в Русия, традиционно верни на Кремъл,

...
Все повече областни управители в Русия, традиционно верни на Кремъл,
Коментари Харесай

Тиха революция: В Русия се вслушаха в призива на Кадиров

Все повече регионални шефове в Русия, обичайно правилни на Кремъл, стартират да откликват на апела на чеченския водач Рамзан Кадиров, който неотдавна настоя всеки район в Руската федерация да инициира лична готовност, от който да се изпратят най-малко 1000 доброволци на фронта в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6980
Роман Староволт, губернатор на Курския район, съобщи в Телеграм, че към този момент е изпратил към 800 души в разнообразни войскови единици, участващи във войната в Украйна, като добави, че следва да бъдат изпратени още доброволци.

Според него всеки един регионален шеф би трябвало да работи " пределно отговорно " и да разгласи локална готовност, с цел да се подкрепи Русия във войната.

Сергей Аксьонов, шеф на Крим, повдигнат от Москва, също се причисли към самодейността на Кадиров за мобилизацията по райони.

Всички работим в тази посока. От Крим към този момент изпратихме на фронта над 1200 доброволци, сега формираме още два батальона. Осигурили сме им нужната екипировка и въоръжение, написа Аксьонов в Телеграм.

В четвъртък Кадиров предложи всеки един от районите в състава на Руската федерация да изпрати най-малко по 1000 души на фронта, с цел да се спре контранастъплението на украинците, напомня Infobae.

Чеченският водач напоследък разкритикува остро дейностите на формалната власт в Москва, съгласно който не се влагат задоволително старания и запаси против украинската опозиция. Кадиров даже стигна до такава степен да упрекна Путин, че също бездейства по въпроса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР