Все повече лекари алармират, че името им се използва във

...
Все повече лекари алармират, че името им се използва във
Коментари Харесай

И имената на лекари от „Софиямед“ замесени във фалшиви реклами на добавки

Все повече лекари сигнализират, че името им се употребява във виртуалното пространство непозволено в реклами за продажба на хранителни добавки, които не са препоръчвани от тях.

За това алармират и от едно от водещите лечебни заведения в страната - УМБАЛ „ Софиямед “, които приготвят сигнал до способените институции по отношение на подправените реклами, в които са употребявани имена и фотоси с подправени рекомендации от техните водещи експерти доцент Антони Георгиев, шеф на Клиниката по артроскопска травматология, проф. доктор Калоян Давидов, д.м., шеф на Клиниката по урология и доцент доктор Любомир Маринчев, д..м. -началник Отделение по ревматология.

Името на доцент Антони Георгиев – един от водещите експерти в България по артроскопска травматология, е употребявано за реклама на гел Depanten.

За подправената рекомендация от негово име в ръководената от него Клиника получават голям брой въпроси от пациенти. Потвърждение за подправената рекомендация пациентите даже желаят посредством питане до формалния е-мейл на болничното заведение също пациенти на лечебното заведение. Благодарение на тях и лечебното заведение ще сезира способените органи.

Във Facebook пък се появяват фрагменти от видео с присъединяване на проф. Давидов, снимани даже в друга болница, които са употребявани нерегламентирано за реклама на артикул против уринарна инконтиненция – Uromexil Forte.

В един от материалите, споделят от „ Софиямед “, като създател на информацията за доцент Георгиев е посочен различен член на екипа на „ Софиямед “ - доцент доктор Любомир Маринчев, шеф на друго поделение в „ Софиямед “, по ревматология. Самият доцент Маринчев също във подправена реклама сякаш предлага гела Depanten.

И в трите случая се касае за подправена реклама на добавки, в която името на експертите се изписва с неверни университетски трофеи, неверни длъжности и лечебни заведения, в които те практикуват.

И тримата експерти са безапелационни, че нямат информация за препаратите, които сякаш предлагат и че 100% рекламата е подправена.

„ Подготвяме сигнали до всички институции, които са ангажирани с инспекцията и глобите планувани в Закона, за сходни практики за заблуждение на потребителя посредством подправени рекомендации от водещи и потвърдени експерти. Надяваме се посредством сигналите ни сходни към този момент порочни практики на компании, най-вероятно фантоми, да бъдат прекъснати за в бъдеще “, споделят от лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР