Все повече хора се установяват в селата и създават малки

...
Все повече хора се установяват в селата и създават малки
Коментари Харесай

Ивайло Вътовски: Все повече хора се установяват в селата и създават малки производства

Все повече хора се откриват в селата и основават дребни производства. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус “ основателят и създател на платформата Village Life Ивайло Вътовски.

" Това, че нищо не знаем за българските села, т.е. какви условия за живот оферират, беше и потребността да създадем уеб страницата Villagelife, където човек може към този момент да види изискванията на живот в близо 400 села – дали има ток, вода, дали има интернет, телевизия, младежи и каква раздалеченост надлежно са банки, жп линии, рейс, градски и междуградски превоз и така нататък Така че това беше първата стъпка, която  решихме да изпълним. Говорейки с хора от селата, които ни даваха тази информация, и пробвайки се да разберем какви проблеми има българското село, които не са малко, помислихме какво можем да решим, и  първото нещо, което ни пристигна на разум, което е идната стъпка от развиването на платформата, е хората, които към този момент си изберат  село онлайн, да могат да видят и парцели в това село, защото огромна част от парцелите, които се продават в селата, не са оповестени на никое място, и надлежно са и на по-ниски цени “, изясни той.  

По думите му, в случай че желае човек да живее по-природосъобразно, в естетика с природата,  по-естествено да отглежда храната си, сигурно това са плюсове на селото, само че в случай че желае да се развива кариерно и може би да изкарва повече доходи, и да има повече обществен живот, може би ще остане в града и това ще го откри за момента.  

" Ще се опитаме, в случай че имаме опция и сили да съберем разгласи, с които действително хората от селото могат да пътуват от по-близкия град или самите хората сред селата да могат да обменят артикули и услуги между тях. Включително има и доста локални производители, както и вие споменахте, които се завръщат от чужбина, и се откриват в обещано село и стартират да основават някакво малко произвеждане, някакъв дребен бизнес. Идеята е да се насърчи стокообменът сред другите села, в сравнение с човек да върви да си купува от огромния град. Така че да, работата е мъчно нещо в селото, в това число и доста хора от село споделят, че това им е доста значимо, основно. В момента хората вървят повече да работят в града и другите са младите, които сега отиваме по селата. Повечето от тях сме с такава отдалечена специалност и можем да работим онлайн “, разясни Вътовски.  

Според него може да се намерения по какъв начин хората на село могат да вдигнат своята просветителна подготовка на цифрови умения, което би могло да им даде опция да работят отдалечено, както в огромния град, по този начин и отдалечено за друга страна в чужбина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР