Все повече хора се оплакват от дисфункция на щитовидната жлеза,

...
Все повече хора се оплакват от дисфункция на щитовидната жлеза,
Коментари Харесай

Йога при тиреоидитит на Хашимото. Йога със Стела Колева


Все повече хора се оплакват от дисфункция на щитовидната жлеза, а някои даже не подозират, че имат проблем с най-голямата ендокринна жлеза с вътрешна секреция. Болестта на Хашимото е автоимунно заболяване, което въздейства непосредствено визира щитовидната жлеза, а главен фактор за отключането му е стресът. При тази болест постоянно щитовидната жлеза не създава задоволително хормони, сходно на хипотиреоидизма.

Всички обърнати пози в йога, подтикват функционалността на щитовидната жлеза. Всяка позиция на тялото, в която главата е по-ниско от равнището на сърцето е обърната. При тиреоидит, съответни йога пози подтикват жлезата, тъй че хормоните й

усилват процесите на разграждане и спомагат за превръщането на непотребните мазнини в сила.

Поза “Риба (Матсиясана) е съвършена, в случай че постоянно чувствате отмалялост. Това е асана, която балансира функционалността на щитовидната жлеза и повлиява удобно върху общото положение на организма.

Легнете по тил на пода с изпънати крайници. Долепете краката един до различен, а ръцете поставете компактно до тялото. Може да поставите дланите под седалището. Повдигнете гърдите нагоре като извиете гръбнака оптимално и разтворите раменете. Опитайте се да допрете главата до земята като я извиете обратно. Ако не стигате земята, можете да поставите одеало под главата. По добре е да има опора в сравнение с главата да виси надолу и да се усеща напрежение в шията и врата. Останете в позата за няколко вдишвания и издишвания. Излезте от позата като свалите гърбът на земята.

Преди да продължите с другата асана, може да си прегърнете краката към гърдите и да се залюлеете встрани за масаж на гръбначният дирек.

Друга поза, която е измежду най-хубавите асани за възстановяване на кръвообращението на жлезата и усилване на функционалността й, е „ свещ” (Сарвангасана).

Това е най-ползотворното упражнение за сходен здравословен проблем. Натискът, който се оказва от брадичката към гърдите, подтиква функционалността на щитовидната жлеза, както и на други жлези в региона на главата като хипофизната и епифизната жлеза, които също оказват въздействие върху функционалността на щитовидната жлеза. Свещ е една от най-активната поза в йога, която оказва помощ за положително кръвообращение, възстановяване на метаболизма и предотвратява натрупването на килограми което е постоянно срещано при дисбаланс на щитовидната жлеза.

Свързани публикации.. 5 ефикасни йога пози против тревога и стрес. Йога със Стела Колева 0 Йога при дискова херния. Йога със Стела Колева 0 Чудите се по какъв начин да заспите? Йога със Стела Колева 0

Отделете време на края на практиката за релаксация. Отпускането на мозъка понижава равнището на стрес и успокоява надълбоко целия организъм.

Йога оказва помощ да се понижат сиптомите на синдрома, само че не е способ за лекуване. Ако диагнозата е открита в ранен етап, щитовидната жлеза може да бъде пощадена и да се блокира този развой на унищожаването на нейната функционалност. За по-успешно различно лекуване, в допълнение на заниманията по йога, можете да измененията питателните привички за да очистите организма от токсините, защото това е от извънредно огромно значение за вярното действие на щитовидната жлеза.

Пийте повече вода. Алкалната храна и пробиотиците са за предпочитане, само че не ограничавайте месото.

Най-добрата профилактика е да се води здравословен метод на живот за блокиране на автоимунните процеси и усилване на имунитета.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР