Все повече хора, които разполагат с дворно пространство, избират да

...
Все повече хора, които разполагат с дворно пространство, избират да
Коментари Харесай

Разкрита е ТАЙНАТА за отглеждането на богата реколта от МОРКОВИ

Все повече хора, които разполагат с дворно пространство, избират да отглеждат зеленчуците си сами по природосъобразен метод. Няма нищо по-хубаво от това на трапезата да сервира в действителност вкусна и натурална храна, лишена от всевъзможни пестициди и химии.
Морковите са измежду обичаните зеленчуци на дребни и огромни. Хрупкави, свежи и вкусни, те могат да намерят приложение в подготвяне на салати, ястия, разядки, а даже и десерти. Мнозина си ги похапват в недопечен тип, вместо чипсове и други нездравословни храни.
Дали обаче имате задоволително знания в градинарството и знаете по какъв начин сами да отглеждате моркови, тъй че най-после реколтата да е рекордно висока?
Днес ще разкрием ТАЙНАТА при развъждането на моркови!
Какво би трябвало да знаем при развъждане на моркови?
• Подготовка на почвата
Започнете на първо време с подготовката на самата почва. Отделете си няколко часа, в които да я пречистите от всевъзможни коренни остатъци, камъни и други по-големи буци. За предпочитане е да обогатите почвата с натурална тор.
• Засаждане
Много е значимо да засадите морковите на слънце. Ако бъдат отглеждани на сянка, рискувате да изгубят усета си и да не съдържат задоволително захари. В случай, че изберете да ги засадите на редове, на по-късен стадий ще си спестите време за разсаждане.
• Плевене
 Хапвай постоянно моркови - ето ги изгодите! Хапвай постоянно моркови - ето ги изгодите!
Що се отнася до метода на хранене, несъмнено морковите са здравословен избор. Можете да ги консумирате настрана, в разнообразни салати, или...
През няколко седмици плевете морковите и не позволявайте на ненужните треви и израстъци да черпят от питателните субстанции, нужни на зеленчука да пораства здрав и недокоснат.

• Отглеждане
Ако засадите морковите наоколо до зелени салати, чесън и лук, те ще виреят доста по-добре. Миризмата на останалите зеленчуци отблъсква вредителите и по този метод защищава морковите.
• Поливане
 Как да съхраняваме морковите вярно? Как да съхраняваме морковите вярно?
Морковите са истинскa съкровищница на витамини и минерали. Използват се за подготвяне на супи, салати и съществени ястия, прибавят се към д...
Морковите не са най-капризните зеленчуци, когато става въпрос за поливане. Те дълго време могат да устоят без вода, само че въпреки всичко е желателно почвата да не се задържа суха и напукана. Ако ги оставите дълго време на суша, това може да погуби вкусовите качества на зеленчука.

• Събиране на годишна продукция
Три месеца, откакто сте ги засадили, може да берете от плодовете на труда си. Върховете им би трябвало да са с дължина към 25 см.
Насладете се на вкусни моркови и нечувано добра годишна продукция!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР