Все повече хора искат да отидат в Космоса, но преди

...
Все повече хора искат да отидат в Космоса, но преди
Коментари Харесай

Проучване на NASA показва, че пътуването до Марс може да причини рак

Все повече хора желаят да отидат в Космоса, само че преди да го създадат и да заселят планети като Марс, би трябвало да разберем освен това за галактическата патология. Учени от университета „Джорджтаун“ организираха проучване на йонизиращата радиация и това по какъв начин тя може да засегне стомашно-чревния тракт на индивида. Поръчано от NASA, изследването цели да приготви космонавтите по-добре за продължителни полети в Слънчевата система.
На такива задачи те ще бъдат изложени на радиация от разнообразни източници и за момента няма ефикасен метод тя да бъде блокирана.

„Със сегашната защитна технология е мъчно да опазим космонавтите от нездравословните резултати на тежката радиация. Може и да има метод медицината да им противостои, само че той още не е разработен“, споделят учените.

Промени в метода, по който се възпроизвеждат клетките в тракта, могат да доведат до тумори и повреди в ДНК структурата.

Така учените заключават, че къси пътувания като това до Луната, не са съдбовни. Истинският проблем обаче идва от дълготрайно пътешестване като това до Марс или други задачи в открития Космос. Целта в този момент е да разберем по-добре измененията в човешката физиология и по какъв начин да им противостоим. Бъдещите изследвания ще се занимават с въздействието на радиацията върху клетките и може би ще ни оказват помощ да пътуваме безвредно в Космоса пред идващото десетилетие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР