Все повече французи обвиняват Макрон в авторитаризъм Френският президент Еманюел

...
Все повече французи обвиняват Макрон в авторитаризъм Френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Все повече французи обвиняват Макрон в авторитаризъм

Все повече французи упрекват Макрон в авторитаризъм
Френският президент Еманюел Макрон все по-често се възприема от своите сънародници като властнически и високомерен водач. Това демонстрира допитване на социологическата организация „ Елаб “, направено по поръчка на телевизия Бе Еф Ем.

Едновременно с това, жителите считат Макрон за по-динамичен и самоуверен, в сравнение с през декември предходната година. В анкетата, извършена от 29 до 30 януари, са взели участие 1000 френски жители на възраст над 18 години.

„ Началото на огромните национални диспути, а също по този начин неговото наличие на няколко полемики с кметовете на градове и елементарните жители, наподобява, са трансформирали индикаторите “, се споделя в проучването. Според създателите му, в този момент публичното разбиране на Макрон се приближава до равнищата от октомври 2018 година, т.е. преди експлоадирането на рецесията, провокирана от митингите на „ жълтите жилетки “.

70% от французите означават, че Макрон е по-динамичен, което е растеж от 13 процентни пункта. В това, че е станал по-смел имат вяра 57%. Броят на симпатизиращите му се е нараснал за сметка на последователите на опозиционните водачи Марин Льо Пен и Жан-Люк Меланшон. Незначителен растеж се следи по параметри, като откровеност, почтеност, дарба да реализира резултати. Всички те се намират на равнища сред 31% и 35%.

Но множеството французи виждат в Макрон повече отрицателните му черти. 76% го назовават високомерен /ръст от 5 процентни пункта спрямо декемврийското проучване/, 78% - властнически /ръст от 5 п.п./. Само 20% считат, че той може да сплоти Франция /спад с 1 п.п./ Макар създателите на проучването да показват, че присъединяване на Макрон в националните диспути е една от аргументите за подобряването на неговия имидж, 66% от интервюираните считат, че неговото присъединяване в тях не е удостоверение за смяната на неговия жанр и способи на ръководство. 48% от запитаните не са избрали нито едно от препоръчаните позитивни качества на Макрон, а 8% са разкрили единствено отрицателни черти.

Едни от най-често звучащите обвинявания по адрес на стопанина на Елисейския замък са „ отделяне от действителността “/51%/ и политическа „ поддръжка за най-богатите “ /47%/. В съпоставяне с април предходната година броят на съмняващите се, че президентът се интересува от ежедневните проблеми на французите е скочил с 19 процентни пункта. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР