Все повече експерти от криптоиндустрията предполагат, че по-нататъшно понижение на

...
Все повече експерти от криптоиндустрията предполагат, че по-нататъшно понижение на
Коментари Харесай

Биткойн може да срине цялата крипто система

Все повече специалисти от криптоиндустрията допускат, че по-нататъшно намаляване на цената на най-популярната криптовалута - Биткойн, може да има последствия в разнообразни браншове на криптовалутната промишленост, като засегне по-специално миньорите. И говорейки да рандеман, все по-важно е да се изследва дали той остава печелившо начинание, написа CryptoDNES.

Последните данни сочат, че капитулацията на миньорите е била относително ниска през последните пет години
 Снимка 599529
Източник: Wasabi

Капитулацията на миньорите се отнася до обстановка, при която миньорите на Биткойн стопират или понижават дейностите си по рандеман заради неподходящи пазарни условия, нормално подбудени от спадащи цени на Биткойн или възходяща компликация на добива.

Фактът, че капитулацията на миньорите е относително къса през последните години, допуска, че миньорите са показали забележителна резистентност, като са избрали да продължат активността си по рандеман макар евентуалните провокации в екосистемата за рандеман на BTC.

Съществува възможност изискванията за миньорите да се влошат в бъдеще, което да докара до усилване на натиска за продажби. Една от аргументите, които способстват за този възходящ напън върху продажбите на Биткойн, са възходящите компликации, пред които са изправени миньорите. С повишаването на компликацията на добива става все по-трудно да се добиват нови BTC.

По-високи оперативни разноски и понижени хонорари за рандеман

Това може да накара някои миньори да продават по-голяма част от добитите Биткойн токени, с цел да покрият разноските си. Повишената интензивност на продажбите може след това да докара до увеличение на натиска на продажбите на пазара.

Освен това възходящият хашрейт, който мери изчислителната мощ, употребена при добива, също може да способства за по-голям напън върху продажбите на миньорите.

Засилена конкуренция

За да останат конкурентоспособни, миньорите могат да влагат в по-мощно и скъпо съоръжение, като по този метод се изправят пред спомагателен финансов напън.

Вследствие на това може да им се наложи да продават повече от добитите от тях монети, с цел да покрият тези разноски, което в допълнение ще увеличи натиска върху продажбите на пазара.

Като се имат поради тези фактори, приходите, генерирани от миньорите, са намалели доста. А бъдещето остава някак нестабилно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР