Вчас пик протестиращи блокираха кръстовището между двата булеварда. Още вчера

...
Вчас пик протестиращи блокираха кръстовището между двата булеварда. Още вчера
Коментари Харесай

Втори ден протест: Граждани недоволстват от новата организация на движението в София

В час пик протестиращи блокираха кръстовището сред двата булеварда. Още през вчерашния ден те оповестиха, че митинги ще има всяка вечер, до момента в който общината не чуе техните претенции и не се организира градивен диалог.

Притесненията им обгръщат както метода на паркиране и съществуването на паркоместа в центъра, по този начин и евентуалните тапи, замърсяването на въздуха и сигурността на жителите.

С помощта на авто специалист екип на ревизира по какъв начин се паркира по новите правила в региона. Според тях паркирането напред е нарушаване. 

Първото, което изяснява Филип Лазаров, е, че откакто паркира и слезе от колата, водачът няма накъде да отиде, тъй като пресичането и на булеварда и на лентата за велосипедисти е нарушаване.

Самото паркиране напред, съгласно новите правила, е нарушаване, защото би трябвало да пресечем лентата на насрещното.

„ Това е едно доста забавно оборудване, където се намираме сега в София. Може би безусловно всички „ специалисти ” по този начин шеговито са седнали и са измислили по какъв начин да има най-вече предпоставки за нарушавания, ПТП и тн. ”, разяснява Филип Лазаров.

„ Като се движим единствено в едната лента и решим, че ще паркираме обратно, вършим запушване, тъй като пускаме спешни. Тръгваме да паркираме, само че проблемите не свършват дотук. Следващият проблем - виждаме бус е паркирал, той е задоволително дълъг, тъй че хем стърчи на пътното платно, хем е в лентата на колоездачите ”, изяснява Лазаров. Обърква го и остарялата маркировка на лентата за колоездачите, която към момента е на тротоара. Затова Лазаров пита, къде ще вървят пешеходците.

Правим втори опит за паркиране, този път както новите разпоредбите го изискват - обратно.  Преди това обаче би трябвало да излезем от мястото, на което сме паркирали напред.

„ За да излезем, следващото нарушаване би трябвало да създадем. Започваме да караме леко обратно. Хубавото е, че когато сме спрели напред и сме в нарушаване, въпреки всичко виждаме дали идва автомобил. Един път сме в нарушаване, веднъж обаче няма да ни ударят. Виждаме в този момент дали идва автомобил и караме обратно към вярната лента, включваме се в придвижването ”, изяснява Филип Лазаров.

След това захожда, с цел да паркира по верния метод – обратно.

И по този начин, видно от нашия опит е, че паркирането в региона на бул. „ Витоша ” е затруднено. От Общината обаче са безапелационни - планът е изпълнен по този начин, че разрешава видимост на водачите от всички страни.

Протестиращите скандират " Оставка! " и смъкват доверието си от кмета на Столична община (СО) Васил Терзиев и от ръководителя на групата на " Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София) " в Столичния общински съвет (СОС) Борис Бонев.

" От през вчерашния ден, когато тази скотщина е към този момент факт, политическите изявления и политическите дейности ще бъдат част от нашия живот " , безапелационни са уредниците на митинга.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР