Все повече деца биват убивани в конфликта в Сирия, предупреди

...
Все повече деца биват убивани в конфликта в Сирия, предупреди
Коментари Харесай

Все повече деца биват убивани във войната в Сирия

Все повече деца биват убивани в спора в Сирия, предизвести през днешния ден Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че мрачната констатация е била направена в миг, когато войната навлиза тази седмица в осмата си година.

В отчет, оповестен през днешния ден, УНИЦЕФ акцентира, че предходната година в Сирия са били убити с 50 % повече деца, в сравнение с през миналата, и предизвестява, че актуалната година се обрисува още по-мрачна.

Близо 200 деца са били убити в бунтовническия анклав край Дамаск Източна Гута при бомбардировки на държавните сили от февруари по данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида. Според неправителствената организация 20 % от жертвите на офанзивата са деца.

В отчета УНИЦЕФ цитира Сами, дете от Южна Сирия, което в този момент е емигрант в Йордания: " Излязох да си играя в снега с моите братовчеди. Падна бомба. Видях ръцете на мой братовчед да се откъсват пред очите ми. Загубих и двата си крайници. "

Директорът на УНИЦЕФ за Близкия изток Герт Капелере акцентира, че " децата инвалиди са изложени на действителен риск да бъдат подценявани и заклеймявани, до момента в който спорът продължава безмилостно ".

Според Детския фонд на Организация на обединените нации към 3,3 милиона деца в цяла Сирия са изложени на риск да се натъкнат на взривни устройства, а десетки учебни заведения са били изумени единствено предходната година.

Българска телеграфна агенция
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР