Все повече чуждестранни студенти, които идват да учат в България,

...
Все повече чуждестранни студенти, които идват да учат в България,
Коментари Харесай

Все повече чужди студенти остават да живеят и работят в България

Все повече задгранични студенти, които идват да учат в България, остават да живеят и работят в страната ни.

Любен Накев идва от Босилеград преди 4 години. От тогава все по-рядко напуща България, а фантазията му е, когато приключи образованието си, да остане в страната и да преподава музика на деца.

" Уча педагогика на музикалното изкуство, към този момент съм 4 курс. Мисля да си намеря работа и да запиша магистърска степен. Ние сме българи от западните околности и тук се усещаме като у дома ", показа Любен Накев от Сърбия.

Тома е приключил туризъм предходната година. Той продължава образованието си в България, като от идната година чака да дойдат неговите брат и сестра, които също считат да учат тук. Плановете му са да си откри работа по специалността и да остане да работи и живее в страната.

" Също съм бил и на други места в България, в Слънчев бряг съм работил, в София също, само че тук е по-спокойно, в Благоевград си е прекрасен град ", сподели Тома Ялларе от Албания.

Йордан пък е от Република Северна Македония и идва в Благоевград преди 4 години, с цел да стане софтуерен инженер. Мечтата му се сбъднала предходната година, когато по време на пандемията не могъл да напусне страната. Започнал да си търси работа.

" Когато пристигна короната, аз останах тук да работя като софтуерен инженер в една компания в Благоевград. Мен това ме кефи, желая да се занимавам с такива неща ", описа Йордан Мицковски.

Трите момчета към този момент остават да живеят в Благоевград. Надяват се да си намерят приятелки, с които да основат фамилии и устроят живота си в страната ни.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР