Все повече болници в Съединените щати изискват маски и ограничават

...
Все повече болници в Съединените щати изискват маски и ограничават
Коментари Харесай

Лекарите в САЩ отчетоха голям ръст на болните от настинка и COVID-19

Все повече лечебни заведения в Съединените щати изискват маски и лимитират визитите, защото здравните чиновници са изправени пред новия грипен и Коронавирус сезон. Въпреки че съгласно доста специалисти тази година няма да има толкоз смъртни случаи, въпреки всичко може да се чакат стотици хиляди хоспитализации в цялата страна. Миналата седмица в Ню Йорк бе обновено условието за слагане на маски в 11-те публични лечебни заведения в града. Подобни ограничения бяха разпоредени предходната седмица в някои лечебни заведения в Лос Анджелис и Масачузетс. Инфекциите с грип и COVID-19 се усилват от повече от месец, като тъкмо преди Коледа в 31 щата бяха регистрирани високи равнища на грипоподобни болести.
Тези съществени зимни респираторни вируса - грип и Коронавирус - се популяризират на открито и разболяват хората. Не бива да ги подценяваме. Те имат максимален неприятен резултат при хора, които са с висок риск, по-възрастни или с хронични съществени болести. Но грипът може да повали даже здрав човек и да го вкара в незабавното поделение в границите на 48 часа.
Д-р Уилям Шафнър, специалист по инфекциозни заболявания от университета Вандербилт

Има и някои положителни вести. Случаите на грип и COVID-19 могат да доближат своя пик до края на месеца, а по-късно да намалеят, споделят специалистите. Макар че броят на случаите на грип внезапно се повишават, тази година случаите са породени от вариант, който нормално не провокира толкоз доста смъртни случаи и хоспитализации.
Изглежда, че ще имаме умерено тежък грипен сезон. Въпреки че Коронавирус се е нараснал, той няма да е нищо сходно на това, което имахме през предходните зими. Така че ще имаме нарастване, само че то няма да е внезапно, което да натовари здравната ни система.
Д-р Уилям Шафнър, специалист по инфекциозни заболявания от Университета Вандербилт

Случаите на COVID-19 предизвикват по-тежки болести от грипа, само че не се усилват толкоз трагично. Здравните чиновници наблюдават новия вид на непрекъснато развиващия се ковид JN.1. Вариантът " омикрон " пък бе открит за първи път в страната през септември и по Коледа бе причина за към 44% от случаите на COVID-19.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР