Все по-високите температури в Европа подклаждат горските пожари, а здравните

...
Все по-високите температури в Европа подклаждат горските пожари, а здравните
Коментари Харесай

Европа се бори със смъртоносните горски пожари

Все по-високите температури в Европа подклаждат горските пожари, а здравните управляващи в редица страни през днешния ден издадоха предизвестия за рискови горещини, написа Ройтерс. 

Пожарите в Турция постановиха затварянето на Дарданелите за мореплаване.

Ветровете в Гърция в допълнение разпалват огнената буря, която към този момент докара до гибелта на 20 души.

Френската национална метеорологична работа заяви, че през втората половина на този месец са измерени най-високите междинни температури от 1947 г ., когато стартира да се води статистика.

Очаква се в някои региони на Южна Франция температурите да доближат до 42 градуса по Целзий.
 
Френската компания Е Де Еф предизвести, че има дефицит на вода за изстудяване в атомната централа " Сент Албан ", ситуирана на река Рона .  В последно време имаше сходни предизвестия и за други атомни централи.

Испания е наранена от четвърта топлинна вълна за това лято. Благотворителната фондация " Мандрина “, която дава храна и други артикули от първа нужда на нуждаещите се, през днешния ден раздаваше и вентилатори.

Противопожарните служби на испанския остров Тенерифе съумяха да овладеят горските пожари и позволиха на към 8000 евакуирани да се завърнат по домовете си. 

Местните фермери обаче стачкуваха поради потреблението на вода за потушаване на пламъците, защото горещините доведоха до дефицит на този запас. Полицията заяви за арестуван 80-годишен мъж, който хвърлял камъни по хеликоптер, участващ в гасенето на пожарите. Действията му са принудили водача да извърши спешно кацане.

Италия предизвести за " изключителни условия ", които съгласно министерството на опазването на здравето през днешния ден и на следващия ден могат да застрашат освен хората с влошено здраве, само че и всички останали поданици на 17 съществени града, измежду които Рим, Милано, Флоренция и Венеция. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР