Все по-смущаващи подробности стават известни около случая с тежката катастрофа,

...
Все по-смущаващи подробности стават известни около случая с тежката катастрофа,
Коментари Харесай

Скандално разкритие за полицайката Симона и връзката ѝ с двойния убиец Семерджиев

Все по-смущаващи детайлности стават известни към случая с тежката злополука, която лиши живота на две девойки на централно столично кръстовище. Как той е карал 17 години без брошура, залавян е над 50 пъти поради нарушавания и най-скандалното - пособия ли му е полицайка да се укрие? - предава Българска национална телевизия.

Прокуратурата повдигна обвинявания на Георги Семерджиев. Премиерът в оставка и управлението на Министерство на вътрешните работи оповестиха детайлности по случая. На мястото на злополуката за втора поредна вечер има цивилен митинг. А в националното разследване се разпитват съпричастните към закононарушението

Всеки час нескрито излизат нови разкрития и детайлности. Бе доказано, че полицайка е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие - нейното име е Симона Радева. Не е ясно дали тя е била дамата до него в колата. Не е доказано и какъв брой души е имало в автомобила. Националното разследване сега разпитва Симона Радева, която е била доведена наложително.

Според източници на Българска национална телевизия, тя е имала връзка със Семерджиев и го е допускала до секретна информация от службата си. Когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си и по този начин той е можел да подслушва работата на полицейските чиновници.

Проверката в мобилните телефони посочила, че полицайката е присъединила Семерджиев в служебната вайбър група за чат сред ченгетата, написа Телеграф бг. „ На процедура той е знаел във всеки миг какво приказват, какво вършат и къде са служителите на реда. Най-вероятно Симона му е предоставила лампата за колата, палката и значката “, допълниха проверяващи, представени от изданието.

"Да, тя е служителка в едно от районните ръководства в столицата. Оказа се, че тя е имала връзки със Семерджиев - какви са тъкмо, следва да се посочи в хода на следствието - ние ще установим какви са нейните връзки в тази посока, тъй като Вие знаете добре, че там са открити такива предмети, които са признак на служителите на реда - синя лампа, палка.

Едва ли има съображение в колата на този човек да има такива предмети, които са употребяват само и единствено от служителите на реда ", разяснява вътрешният министър Бойко Рашков.

От своя страна министър председателят в оставка Кирил Петков съобщи, че от през днешния ден ръководещите афишират война на всички рецидивисти зад кормилото.

"Особено тези, които карат под въздействието на наркотични субстанции. От довечера стартира огромна национална акция против шофиране под въздействието на наркотични субстанции. Трагедията от през вчерашния ден, сходно на нещастието с Милен Цветков, се дължи на използването на опиати и шофиране в нетрезво положение ", съобщи той.

Тази заран престъпно проявеният още не беше тестван за алкохол и опиати - чакаше се позволение от съда. Стана ясно, че и някогашният футболист е продавал опиати в Студентски град. Тази заран на чуване в Столичния общински съвет шефът на столичната "Пътна полиция " сподели, че той е хващан шест пъти без брошура има отнети 80 точки и е систематичен наркоман.

Ние бяхме извикани за подпомагане наш автопатрул и той установи, че лидера е използвал упойващи субстанции - спряхме го, съставили сме нужните документи и сме си свършили работа по линия на пътна полиция. Нямам информация след този миг. С течение на годините същия лидер неведнъж е спиран и е проверяван, глобен за това, че ръководи без СУМПС.

По-късно, на брифинга в Министерски съвет Тенев посочи:

"Първо желая да изкажа съболезнования за околните на починалите две девойки. Не съм изискал пари от общината - споделих в случай че имат опция да ни оказват помощ и да ни спомагат да сложим малко повече камери на главните булеварди - там където има доста ПТП.

По линия на гаранционния фонд на Министерство на регионалното развитие министерството е осигурило и има социална поръчка за 200 стационарни камери, които ще бъдат сложени.

На нас също ще бъдат разпределени такива камери на територията на столицата. СОС дадоха обещание и те да ни оказват помощ да имаме малко повече камери, което е добър отзив за повече сигурност по улицата на София ".

Майката на Георги Семерджиев - Марияна, сподели, че доста съжалява и е извънредно смутена за случилото се.

"Не съм отгледала палач. Гледала съм го с обич и не е бил лишен от нищо и е едно доста положително създание, само че очевидно е имал проблеми, с цел да посегне към такива неща. Много сме смутени. Съжаляваме за загубата на тези дечица. И просто нямам думи да Ви опиша всичко "./blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР