Все по-очевидната загуба на бойното поле за Русия чрез конвенционални

...
Все по-очевидната загуба на бойното поле за Русия чрез конвенционални
Коментари Харесай

Пентагонът: Путин не умее да губи. Близо е до натискането на ядреното копче

Все по-очевидната загуба на бойното поле за Русия посредством стандартни военни дейности кара Путин да се усеща беззащитен.

Това може да го накара да прибегне до нуклеарен удар. 

Войната сред Русия и Украйна продължава към този момент 23-ти ден. Докато дипломатическите старания за прекратяването ѝ не престават, на фронтовата линия също се водят горещи конфликти. Твърди се, че Русия, която не е постигнала това, което търси във войната, и е понесла тежки загуби, цели да реализира победа с една-единствена и последна офанзива, съгласно " Хюриет ", съобщи Днес.бг.

Само въпрос на време е Русия да нападна значимия за Украйна пристанищен град Одеса. Градът със боязън чака идващия ход на съветския флот, ситуиран в Черно море. От друга страна, специалистите настояват, че това е тактичност и че Русия крие напълно друга цел, като се пробва да " открадне " Украйна.

Според военно-тактическите анализатори, Русия в действителност възнамерява да обкръжи Украйна от южната част на страната, като сплоти армията с други батальони и завоюва войната с заключителен " гръмотевичен удар ".

Руските военноморски сили не престават да се събират в Черно море за офанзивата в Одеса, която се чака от известно време. Експертите, които следят армията и проучват ходовете един по един, считат, че това е машинация, която да отвлече вниманието на генералите от украинската войска и да скрие същинската цел.

А същинската цел може да бъде доста по-зловеща от всички досегашни предвиждания и да затвърди най-лошите упования на военните анализатори.

Владимир Путин се доближава до опцията да извърши нуклеарна офанзива, колкото повече Украйна продължава да се съпротивлява против нахлуването на съветските войски, предизвести почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, представен от " Дейли Мейл ".

Генерал-лейтенант Скот Бериър, шеф на Агенцията за разузнаване на Пентагона в детайли изложи мрачните опасения в ново обобщение на световните закани от 67 страници. У него се надига призракът на допустима нуклеарна офанзива против Киев, украинската столица, която до момента се съпротивляваше на съветските настъпления, и, както той твърди, това провокира обезсърчение. В отчета му се отбелязва, че Русия твърди, че създава ракети, които са в положение да заобиколят западните отбранителни системи, „ което ще подсигурява надеждно нанасяне на неприемливи вреди на Запада ".

Наскоро Русия разпростра неядрени ракети, които са оборудвани със системи-примамки - функционалност, която до момента не е била забелязвана от западните шефове на защитата - давайки опция да се види типа на функционалността, която може да бъде инсталирана на най-опустошителните бомби в арсенала на Путин.

Тъй като тази война и нейните последствия постепенно отслабват съветската стандартна мощ, Русия евентуално от ден на ден ще разчита на нуклеарното си въздържане, с цел да алармира на Запада и да проектира силата си пред своята вътрешна и външна публика, написа той в отчета, получен от " Фокс Нюз ".

Мрачната оценка в отчета идва по-малко от 24 часа преди днешния диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и президента на Китай Си Цзинпин, като се чака Байдън да изиска помощта на Си за оказване на напън върху Москва за преустановяване на спора.

Усилията на Съединени американски щати за подкопаване на задачите на Русия в Украйна, съчетани с чувството, че Съединени американски щати са страна в крах, могат да подбуден Русия към по-агресивни дейности освен в самата Украйна, само че и в по-широк проект във възприеманата от нея борба със Запада ", споделя Бериър в отчета.

Той прибавя, че главен претекст за нашествието е решимостта на Русия " да възвърне сферата си на въздействие над Украйна и другите страни от някогашния Съветски съюз ".

Въпреки по-голямата от предстоящата опозиция от страна на Украйна и относително огромните загуби в началните етапи на спора, Москва наподобява е решена да продължи напред, като употребява повече смъртоносни качества, до момента в който украинското държавно управление не пожелае да реализира удобни за Москва условия, написа той, представен от БГНЕС.

Високопоставен чиновник на Пентагона съобщи пред Блумбърг, че нашествието значително е в застой, като Русия разчита на повече от 1000 удара с ракети с огромен обхват в Украйна. Това единствено по себе си още повече подхранва опасенията, че обезпокоеният Путин ще се окуражи да одобри спора като нуклеарен и вероятно да провокира Трета международна война.

Смята се, че мобилни ракетни пускови установки в Русия и Беларус изстрелват ракети " Искандер-М " на Москва, като в същото време разполагат със системи за стръв, с цел да заблудят украинската противовъздушна защита. Системите защищават ракетите " Искандер " от ракетите на Противовъздушна отбрана, като употребяват технология за топлинно търсене и радар, с цел да заблудят отбранителните системи, твърди офицер от американското разузнаване съгласно „ Ню Йорк Таймс “.

В четвъртък Министерството на защитата на Обединеното кралство дефинира съветската инвазия като " неуверена " заради небрежна логистика и неприятно обмисляне. Непрекъснатите украински контраатаки принуждават Русия да пренасочва огромен брой войски за отбрана на личните си линии за доставяне, се споделя в изказване на министерството. Това съществено лимитира настъпателния капацитет на Русия.

Според отчета контраатаките водят до това, че Русия употребява " безразборни способи " на нахлуване - артилерия и ракети с огромен обхват, които изравняват със земята градове, убиват цивилни и унищожават инфраструктура в отговор на ефикасната опозиция на Украйна. Докладът слага под въпрос изказванията на Путин, че е " модернизирал " съветската войска.

„ Модернизацията на Русия има за цел да подсигурява, че Русия може да разполага с военни сили, способни да вземат участие в цялостния набор от военни дейности, с цел да възпират или побеждават в необятен кръг от закани, само че първичните неуспехи в Украйна слагат под въпрос някои от изказванията на Путин ", написа Бериър.

" Русия продължава да усъвършенства качествата на своите сухопътни и въздушнодесантни войски, както и на крайбрежните войски. Тя модернизира основните бойни танкове (ГБТ) и вкарва нови ГБТ, артилерия и многоцелеви ракетни установки в арсенала си. Русия също по този начин непрекъснато усилва броя на батальонните тактически групи (БТГ) - главният маневрен детайл на сухопътните сили ", написа още Бериър. " През 2021 година министърът на защитата на Русия съобщи, че структурата на силите ѝ може да генерира 168 БТГ, което е със 75% повече от 96-те БТГ, за които тя твърдеше, че може да генерира през 2016 година ".

Той също по този начин предизвестява, че през идващото десетилетие Русия, която евентуално разполага с скришен склад за химически оръжия, може да се снабди и с нуклеарни оръжия, в това число нова тежка междуконтинентална балистична ракета, „ трансокеанско торпедо “ и нова междуконтинентална крилата ракета.

В четвъртък президентът Джо Байдън назова Путин " диктатор-убиец и чист престъпник " в речта си за Деня на Свети Патрик, която стартира с шегата: " Може да съм ирландец, само че не съм малоумен ".

Байдън ускори нападките си против съветския водач, ден откакто най-сетне го назова военнопрестъпник, в изявление, което стартира с това, че той мина през ирландското си завещание по време на годишния обяд на приятелите на Ирландия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР