Все по-невъзможно изглежда реализирането на третия опит за съставяне на

...
Все по-невъзможно изглежда реализирането на третия опит за съставяне на
Коментари Харесай

Цонев: Третият мандат не е обречен, нужен е диалог

Все по-невъзможно наподобява реализирането на третия опит за сформиране на постоянен кабинет. След като през вчерашния ден Българска социалистическа партия получи мандат от Националния си съвет да води диалози с всички парламентарно показани партии, през днешния ден в коридорите на Народното събрание част от обединенията прецизираха какви са позициите им.

Изпълнен мандат или нови предварителни избори? Вторият сюжет добива все по-реални измерения. Въпреки че някои от политическите обединения показват позитивна настройка към провеждането на лидерска среща, това не значи, че ще дадат поддръжка за третия мандат.

От ГЕРБ-СДС към момента не са получили покана за диалог от Българска социалистическа партия. Даниел Митов посочи, че позицията им по отношение на това ще поддържат или не мандатоносителя не се е трансформирала. Но все пак лидерските срещи и образуването на цели би трябвало да бъдат възобновени.

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров посочи, че партията няма да поддържа третия мандат, защото има разминавания сред целите им с Българска социалистическа партия, измежду които Изборният кодекс, еврозоната, правосъдната промяна и позицията по отношение на Украйна.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи, че в случай че има разговор третият мандат изрично не е жертван. По думите му всичко ще зависи от лидерската среща.

Според Цонев това е огромен проблем, тъй като настройката на прокситата на кръга „ Капитал “ е в случай че те не могат да сформират държавно управление да се пречи за съставянето на друго. По думите му, в случай че партиите, които гравитират към този кръг са по-диалогични може да се откри излаз за всичко, даже и за правосъдната промяна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР