Все по-нарастващите изследвания показват, че за консуматорите на кафе, в

...
Все по-нарастващите изследвания показват, че за консуматорите на кафе, в
Коментари Харесай

Как влияе кафето на тялото и мозъка ви само за 6 часа

" Все по-нарастващите проучвания демонстрират, че за консуматорите на кафе, спрямо тези, които не употребяват,е: по-малко евентуално да получат диабет вид 2, заболяването на Паркинсон и деменция; при пиещите кафе са налице по-малко случаи на някои типове рак, проблеми със сърдечния темп и инфаркти. " -WebMD

След водата, кафето е най-широко употребяваната напитка в света. Растенията, от които се създават кафени зърна, се рафинират допълнително от 70 страни. Дали се пие за утринно пробуждане или да пребори среднощното предпочитание за сън, милиарди хора по света се любуват на тази тъмна и вкусна напитка.

Някога запитвали ли сте се какво става с тялото след пиенето на кафе? Е, знаем, че то обезпечава доста нужното разсънване в ранните часове - само че за какво? Е, тази публикация ще ви даде тези отговори, а също и други.

Ще разгледаме резултата на кафето върху мозъка и тялото, времевия прозорец на неговите резултати и потвърдените изгоди за здравето.

Намерихте ли чашата си? Добре, да започваме!

КАФЕТО И МОЗЪКА

Основните аргументи, заради които хората пият кафе, са зоркост, фокусиране и въодушевление. Ето и научното пояснение на тези свойства:

- Някои химикали в кафето минават кръвно-мозъчната преграда.

- Химическите субстанции дейно блокират интензивността на аденозина, невротрансмитер, който ни прави сънливи.

- Трансмисията (предаването) на допамин се усилва, което покачва и усъвършенства настроението ни и усилва бдителността.

- Нивата на ацетилхолин също се покачват, което усилва мускулната интензивност.

- Повишава равнищата на серотонин, създавайки пламенно, само че умерено чувство.

Изследователите не престават да изследват евентуалните дълготрайни изгоди от кафето върху мозъка, в това число усъвършенстваната памет, отбраната против стареенето, свързаната с болест мозъчна недъгавост и понижения риск от меланхолия.

КАФЕТО И ТЯЛОТО

Докато множеството хора употребяват кафе поради неврологичните му изгоди, напитката има и някои свойства, които усъвършенстват други функционалности на тялото. Ето някои от тези преимущества:

- Кафето покачва метаболизма ни, което форсира изгарянето на мазнините.

- Химическите субстанции в кафето могат доста да подобрят физическата интензивност и мощ.

- Кафето е най-големият източник на антиоксиданти-(съединения, които се борят с болестите) в света.

- Една чаша кафе съдържа 11%, 2% и 6% от целесъобразната дневна доза (пдд) на надлежно витамини B2, B3 и B5.

- Характеристиките в кафето наподобява имат предпазен резултат върху черния дроб.

- Кафето оказва помощ и поддържа здравето на кръвоносните съдове.

ВРЕМЕВИ ПРОЗОРЕЦ НА ЕФЕКТИТЕ НА КАФЕТО

Нека да обобщим тази информация и да разбираем какво се случва от момента, в който изпиете първата си глътка кафе досега, в който то излезне от тялото ви:

В рамките на 10 минути: Кофеинът в кафето навлиза в кръвообращението, което води до повишение на кръвното ви налягане и сърдечния темп.

В рамките на 20 минути: Се организират две от гореописаните неврохимични реакции. Първо, кофеинът се свързва с химикала аденозин в мозъка, който обезврежда умората, като в същото време усилва нашата сила. Нивата на допамин се усилват, което обезпечава зоркост и фокус.

В рамките на 30 минути:Надбъбречните жлези стартират да работят на висока скорост и създават повече хормони. Нашите зеници се уголемяват и може да се изострят зрението за малко време.

В рамките на 40 минути: Тялото създава повече серотонин, което усъвършенства действието на невроните в гръбначния мозък, наречени мотоневрони. Това води до усъвършенствана мускулна мощ и съгласуваност.

В рамките на 4 часа: Клетъчният метаболизъм се усилва, което инициира ускореното изгаряне на сила. Тялото разгражда съхранените мазнини вследствие на това. Нивата на киселината в стомаха се усилват.

В рамките на 6 часа:кофеинът провокира диуретичен резултат, който предизвиква уринирането. През това време почти половината от кофеина, употребяван по-рано, се преработва и изразходва.

ОБОБЩАВАЙКИ

Както можете да видите, кафето има доста мощни изгоди за здравето. Ефективно усъвършенства настроението ни и облекчава скуката. Когнитивно, покачва бдителността и фокуса и оказва помощ при вземането на решения. Физически, кафето предизвиква изгарянето на мазнините и усъвършенства мускулната съгласуваност и мощ.

Разширяващите се проучвания не престават да показват и да употребяват преимуществата на кафето против рак, меланхолия, сърдечно-съдови болести, инсулт и други съществени болести.

В тази връзка е значимо да се разбере, че свойствата на кафените зърна обезпечават множеството от горепосочените преимущества. Енергийните питиета и доста други артикули, натоварени с кофеин на пазара, са цялостни със захар, неестествени химикали и консерванти. Същото важи и за консервираното или бутилирано кафе.

Експертите по храните и медикаментите препоръчватприемът на кофеин да се ограничи до 400 мг или по-малко дневно или еквивалента на към 4 чаши (средният възрастен употребява към 200 мг.)Също по този начин се уверете, че допълвате кафето с доста вода и здравословна диета, която да смекчи прословутите нежелани реакции (напр. раздразнителност, претоварване или киселини)./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР