Все по-напрегнати стават отношенията между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Все по-напрегнати стават отношенията между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Narod.bg беше пръв: Томислав бута Бойко Борисов!

Все по-напрегнати стават връзките сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов и втория човек в партията Томислав Дончев. Конфликтът сред двамата тлее от години и съгласно източници на „ Галерия “ е обвързван главно с желанието на Борисов да управлява разпределяните от някогашния вицепремиер европари.

Сега обаче е налице намерено напрежение сред двамата, подбудено от изборните резултати. Поредната патова обстановка накара Бойко Борисов да мълчи два дни, след което изстреля чутовната измислица за коалиция „ анти-Путин “.

Според осведомени Томислав Дончев настоял за незабавна позиция в часовете след вота, която да включва намаляване на тона към „ Продължаваме промяната “.

Борисов обаче се ядосал доста на габровеца и го обвинил, че надали не желае той да кара влака в ГЕРБ. Стигнало се до конфузна замяна на реплики, които втрещили присъстващите деятели на партията, която преди малко била оповестена като спечелила изборите.

„ Мълчим, все едно сме паднали с доста “, ядосвал се Дончев, само че получил безапелационна възбрана от водача да се изявява. Не е инцидентно, че ГЕРБ предприе нечувана медийна офанзива чак в сряда – три дни след изборите, като Борисов прати по утринните блокове правилните му Деси Атанасова, Деница Сачева и Екатерина Захариева.

Реклама

Активиран беше и одиозният Делян Добрев, който отврати феновете на „ Панорама “ с просташки език и невъзпитано държание по отношение на съперника си Асен Василев.

„ ГЕРБ се чудят по какъв начин да излязат от обстановката, тъй като като първа мощ ще поемат голямата отговорност за сформиране на държавно управление. Към момента опция за такава не се вижда и на един % “, обясниха специалисти пред „ Галерия “.

Според тях всички играчи са наясно с казуса, само че разиграват спектакъл. Целта е коя партия да бъде посочена от хората като провинен за неналичието на постоянен кабинет. Очаква се същата да бъде осъдена на изборите, които се обрисуват за последната седмица на февруари или първата на март.

Нито една партия не желае да ръководи и по чисто имиджови аргументи. Всяка коалиция да бъде грубо осъдена поради предстоящите нараснали зимни сметки.

„ Промяната “, Българска социалистическа партия, Демократична България и „ Възраждане “ изрично обявиха, че остават в съпротива. Така пред ГЕРБ не остава различен вид, с изключение на да върне несбъднат мандата или да търси някакво държавно управление на малцинството, прикрито зад специалисти, за което Narod.bg пръв предизвести.

Но сигурно и последният вид ще бъде къс и сурово осъден на нови избори. Топ гербопитеци пък били привикани няколко пъти в западни посолства, с цел да бъде основано в действителност мощно антикремълско ръководство.

Както Narod.bg още веднъж пръв писа, дипломатите също предпочели да приказват с Дончев, а не непосредствено с Борисов, което евентуално е ядосало Баце. Така или другояче, опитите за въздействие върху „ Промяната “ и „ Демократична България “ не са дали резултат към този момент.

Това, в композиция с цялостната липса на диалогичност, слага въпроса до каква степен водачеството на Борисов е несъмнено. Запознати с герберските потайности считат, че е доста евентуално Дончев да го отмести, когато му пристигна времето, както сигнализира източник на Narod.bg.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР