Все по-малко са желаещите да се ваксинират у нас! За

...
Все по-малко са желаещите да се ваксинират у нас! За
Коментари Харесай

За все по-малко желаещи да се имунизират срещу COVID-19 предупреждават лекари

Все по-малко са искащите да се имунизират у нас! За това предизвестяват лекари.

Спрямо формалните данни на Министерството на здравеопазването до края на годината страната ни ще разполага с към 14 милиона дози от имунизациите.

И още – страната има намерение да препродаде или подари близо 150 000 дози от препарата на „ АстраЗенека “, на страни - съседки.

По информация на bTV годността на близо 60 000 дози от " АстраЗенека " изтича в края на месец юли, а към края на август на още 320 000.

На фона на това, лекари молят управляващите да вземат ограничения, с цел да подтикват хората да се ваксинират.

Драстичен спад на искащи за имунизация регистрират лекарите в Благоевград. Вчера доктор Екатерина Митова е ваксинирала едвам 21 души, единствено 6 от тях с първа доза.

„ Може би хората не знаят, че разполагаме с имунизацията на „ Янсен “. Там сме малко лимитирани времево, тъй като вътре във флакона има 5 дози, т.е. те трбява да се изразходват в границите на 6 часа тези 5 дози “, изяснява доктор Екатерина Митова.

Най-предпочитаната ваксина остава тази на „ Пфайзер “. Най-нисък е ползата към препарата на „ АстраЗенека “.

Въпреки че я е боязън от вируса, Евелина е безапелационна - няма да се имунизира. Децата й не й дават, споделят й да си седи у дома и да се пази.

Димитринка Роячка обаче е на друго мнение.

„ Аз желая да съм спокойна, да си видя внуците, да си видя децата. Лишена бях от това наслаждение, внуците ми в този момент порастват, аз не мога да ги гушна “, споделя дамата.

Затова и тази заран се имунизира.

Защо стигнахме до тук във имунизационния развой и какво ни чака, в случай че не създадем смяна? Темата в bTV " Репортерите ", тази неделя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР